15 moduri surprinzătoare de utilizare a apei oxigenate în jurul casei

Sticla aceea maro de apă oxigenată din dulapul de baie sau trusa de prim-ajutor poate face mult mai mult decât să curețe mici tăieturi și răni. Puteți îngriji plantele din grădina dvs., vă puteți curăța casa și rufele și vă puteți îmbunătăți rutina de frumusețe.

Ce este apa oxigenată?

Peroxidul de hidrogen este compusul chimic H2O2, alcătuit din doi atomi de hidrogen și doi atomi de oxigen. Este un lichid albastru pal, în forma sa pură. Peroxidul de hidrogen este vândut în concentrații de 3 până la 10%, în majoritatea magazinelor. Soluția de 3% funcționează excelent pentru curățarea și dezinfectarea gospodăriei.

 

Peroxidul de hidrogen vine într-o sticlă maro închis, deoarece se descompune în apă simplă atunci când este expus la căldură, lumină și aer. Descompunerea nu este dăunătoare, dar dacă dispar bulele, când începeți curățarea, înseamnă că folosiți doar apă plată. Pentru cele mai bune rezultate, folosiți flaconul în decurs de o lună. Acesta poate fi utilizat timp de șase luni după deschidere.

 

Iată 15 moduri de utilizare a apei oxigenate în jurul casei.

Dezinfectați instrumentele de înfrumusețare și manichiură

De fiecare dată când utilizați pensete, instrumente de manichiură sau pedichiură și ondulatoare de gene, acestea intră în contact cu bacteriile corpului. O baie într-un pic de apa oxigenata va igieniza instrumentele și va preveni infecțiile.

Dezinfectați periuțele de dinți

Periuțele de dinți pot fi dezinfectate printr-o îmbibare rapidă în peroxid de hidrogen. Efectuați o clătire cu apă simplă, înainte de a le folosi.

 

Atenție!

Există un lucru pe care nu ar trebui să-l faceți cu peroxidul de hidrogen: să îl înghițiți. Chiar și la o concentrație de 3%, poate provoca răni în gură, vărsături și durere abdominală.

 

Picioare mai puțin mirositoare

Picioarele sunt acoperite cu bacterii care provoacă mirosul. Puteți înmuia picioarele cu o parte de peroxid de hidrogen la trei părți apă caldă. Același tratament va ajuta la protejarea împotriva răspândirii ciupercii piciorului și chiar va înmuia bătăturile.

Albiți unghiile decolorate

Se amestecă o parte de apă oxigenată la două părți bicarbonat de sodiu într-un castron, pentru a forma o pastă. Se va spuma puțin, dar când se oprește, întindeți pasta peste și sub unghii. Lăsați-o să acționeze trei minute și apoi clătiți cu apă plată.

Reîmprospătați și dezinfectați bureți de bucătărie

Buretii de bucătărie adăpostesc câteva bacterii cu adevărat înfricoșătoare, cum ar fi E-coli și Salmonella. Dezinfectați-le zilnic cu o soluție de 50% apă și 50% apă oxigenată.

Dezinfectați-vă frigiderul

După ce ați curățat frigiderul și înainte de a adăuga acea nouă cutie de bicarbonat de sodiu, pulverizați interiorul cu apă oxigenată pentru a ucide orice bacterie persistentă. Lăsați-o să acționeze câteva minute și apoi ștergeți-o cu apă plată.

Recondiționați vasele decolorate

Se amestecă o pastă de bicarbonat de sodiu și apă oxigenată, pentru a se răspândi pe interiorul vaselor decolorate acoperite cu ceramică. Acest lucru va ajuta la eliminarea petelor și la curățarea ușoară a suprafeței.

Dezinfectați pungile reutilizabile pentru alimente

Pungile alimentare reutilizabile sunt excelente pentru mediu, dar nu întotdeauna atât de bune pentru sănătate. Pungile trebuie spălate frecvent și corect. Cu toate acestea, dacă nu aveți timp pentru o curățare amănunțită, dezinfectanți interiorul cu un spray rapid cu apă oxigentă pentru a distruge bacteriile dăunătoare.

Curățați gresia

Mortarul dintre gresie și baie nu numai că se murdărește, dar se poate acoperi și cu mucegai. Una dintre cele mai bune modalități de a ucide această ciupercă este peroxidul de hidrogen. Pentru a albi mortarul, amestecați o pastă de bicarbonat de sodiu și apă oxigenată. Întindeți-l pe suprafață și lăsați-l să acționeze timp de cinci minute. Ștergeți cu apă plată pentru a vedea rezultatele.

 

Faceți oglinzile să strălucească

Folosiți o cârpă din microfibră fără scame și un spray de apă oxigenată, pentru a curăța oglinzile fără urme.

Albiți hainele murdare

Dacă nu vă place să folosiți înălbitor cu clor, adăugați o doză de apă oxigenată la o încărcătură de haine albe murdare. Adăugați o cană de peroxid de hidrogen la mașina de spălat sau în dozatorul automat de înălbitor, înainte de a adăuga apă sau haine.

Scăpați de petele de sudoare de pe cămășile albe

Se amestecă 1/4 cană de apă oxigenată, 1/4 cană bicarbonat de sodiu și 1/4 cană apă într-un castron. Utilizați o perie moale pentru a freca soluția pe petele de transpirație și lăsați-o să stea cel puțin 30 de minute, apoi spălați cămașa ca de obicei.

Respirați mai ușor

Dezumidificatoarele și umidificatoarele sunt terenuri de reproducere perfecte pentru mucegai, datorită umidității și căldurii pe care le colectează sau generează. Păstrați-le curate dezinfectându-le lunar, cu o soluție de jumătate apă și jumătate apă oxigenată.

Dezinfectați jucăriile pentru copii și animale de companie

Pentru a ucide germenii și bacteriile, pulverizați jucariile din plastic cu apă oxigenată. Lăsați-o să stea pe suprafețe câteva minute și apoi clătiți cu apă plată.

Îmbogățiți grădina

Această moleculă suplimentară de oxigen din apă oxigenată mărește capacitatea unei plante de a absorbi substanțele nutritive din sol. Amestecați o soluție cu o linguriță de apă oxigenată în 4,5 litri de apă la temperatura camerei. Folosiți-o imediat pentru a fertiliza plantele de exterior și de interior.

Leave a Comment