Zalăul găzduieşte o nouă Conferinţă Naţională de Sterilizare

 

Cea de-a şasea ediţie a Conferinţei de sterilizare va avea loc, la Zalău, în perioada 21-22 mai. Evenimentul, organizat de Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, are ca temă în acest an “Procedurile invazive şi siguranţa pacientului”. Potrivit organizatorilor, pe parcursul celor două zile, vor avea loc o serie de comunicări şi workshop-uri, iar dintre invitaţi, nu vor lipsi nici de la această ediţie specialişti medicali din Marea Britanie.
Anul trecut, Conferinţa Naţională de Sterilizare a reunit peste 200 de medici şi asistenţi medicali din întreaga ţară şi din Marea Britanie, tema fiind “Siguranţa pacientului- Actualităţi în prevenirea infecţiei plăgii chirurgicale”. Infecţiile nosocomiale sunt în continuare o problemă de sănătate publică de actualitate, fiind factori care agravează starea clinică a pecienţilor, crescând în acelaşi timp costurile de îngrijire a acestora, iar standardele generale de calitate de acreditare a spitalelor impun implementarea managementului infecţiilor nosocomiale, au motivat organizatorii tema aleasă.
Pe parcursul celor două zile, au avut loc o serie de comunicări şi workshop-uri, iar printre cei care au susţin prezentări s-au numărat: Daniela Piţigoi, şef de lucrări, catedra de epidemiologie, Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila”, Delia Hergea, medic primar epidemiolog, Institutul Oncologic “Prof. dr. I.Chiricuţă”sau Ana-Maria Iuonuţ, doctor în medicină, Spitalul Clinic de Urgenţă Cluj-Napoca. Invitatul de onoare al ediţiei din anul precedent a fost profesorul universitar Adrian Streinu-Cercel, preşedintele Senatului Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila”, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase “Prof. dr. Matei Balş”.

 

One Thought to “Zalăul găzduieşte o nouă Conferinţă Naţională de Sterilizare”

  1. piocianicul

    Printre procedeele invazive din sanatatea zalaului numaram- invazia nestiutorilor in medicina, a politicului, a indolentei adminsitrative, a procedeeleor empirice total inafara stiintei, a deciziilor arbitrare a unor neaveniti in medicina salajeana, a lipei de tupeu sau a tupeului mitocanesc ridicat la rang de stiinta.Medicia primitiva ridicata la rang de lege pentru profesionisti. Scutirile masive de autopsii, sunt cea mai buna dovada a lipsei totale de interes in aflarea adevarului diagnostic, specialisti de elita care lucreaza sub imperiul fricii, dumnezeirea de catre conducerea adminsitrativa a prostiilor medicale in contra adevarului strict stiintific.
    Pana cand se va proeda in asa maniera…nu va fine pentru nimeni!

Leave a Comment