Weekend la UPU: peste 400 de cazuri tratate şi 80 de internări

Activitatea Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău este una intensă, la foc continuu, zi şi noapte. Sfârşitul de săptămână aduce la poarta Urgenţelor, de fiecare dată, cazuri mai multe, de multe ori chiar mai grave decât cele pe care medicii le tratează într-o zi obişnuită din săptămână.

În zilele de 8, 9 şi 10 iulie, recordul l-a bătut, de departe, traumatologia. 105 persoane venite cu fracturi de membre inferioare şi superioare, contuzii, traumatisme de tot felul dar şi plăgi i-au pus pe jar pe medicii de la UPU: deşi nu a fost foarte cald, cazurile de urgenţe în rândul hipertensivilor nu au lipsit, astfel încât medicii s-au confruntat şi cu 33 de pacienţi sosiţi cu pusee sau alte probleme de tenisune.

N-au lipsit nici bătăile – doi nefericiţi au venit la camera de gardă cu politraumatisme produse prin agresiune, 31 de cazuri au fost probleme legate de gastroenterologie, patru cazuri s-au prezentat cu plăgi provocate de muşcăturile animalelor. În plus, (ca de fiecare dată), acestor cazuri li s-au mai adaugat alte patru sosite fiecare pe câte trei cărări, din pricina consumului exagerat de alcool, toate acestea au făcut aşadar parte din activitatea pe care medicii de la Urgenţele sălăjene au depus-o în acest sfârşit de săptămână.

82 de persoane au fost internate şi nu mai puţin de 409 cazuri au fost, în total, tratate de medici. Cea mai bună veste este, de departe, faptul că zece copii au venit pe lume, mămicile venite cu travaliu declanşat la poarta Spitalului trăind, dincolo de dureri, bucuria vieţii lor.

Alte articole

Leave a Comment