VLADIMIR PUTIN: „Rusia a înregistrat primul vaccin contra coronavirusului, fiica mea s-a vaccinat”

Rusia a dezvoltat „primul” vaccin contra coronavirusului, a afirmat, preşedintele rus Vladimir Putin, într-o videoconferinţă cu membrii Guvernului, retransmisă la televiziune, notează AFP, citat de News.ro.

El a asigurat că vaccinul oferă „imunitate durabilă”.

„În această dimineaţă, pentru prima dată în lume, un vaccin contra noului coronavirus a fost înregistrat”, a spus el, adăugând: „ştiu că este destul de eficient, că oferă o imunitate durabilă”.

Vladimir Putine a adăugat că una dintre cele două fiice ale sale a fost vaccinată, fără a preciza care.

Preşedintele rus a adăugat că vaccinul a trecut cu succes de toate testele necesare.

Preşedintele a spus că speră că Rusia să înceapă în curând producţia în masă a vaccinului şi că vaccinarea se va face voluntar.

Ministrul rus al Sănătăţii Mikhaïl Mourashko, a declarat că vaccinul va fi produs de Centrul Gamalei de epidemiologie şi de microbiologie, unde a fost realizat, precum şi de societatea Binnopharm.

Asociaţia organizaţiilor de cercetare clinică, care cuprinde companii farmaceutice şi structuri de cerecetare, a transmis marţi că are rezerve în privinţa acestui vaccin care nu a fost suficient testat, potrivit site-ului Meduza. Această organizaţie i-ar fi cerut Ministerului rus al Sănătăţii să amâne înregistrarea acestui vaccin din cauza lipsei de teste. O obiecţie care a fost ignorată de Ministerul Sănătăţii, scrie Meduza.
Sursa: www.bursa.ro

Leave a Comment