VALERIU GHEORGHIŢA: „Avem deficit de doze, se decalează cu 10 zile cei programaţi care deservesc zone esenţiale”

oordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheroghiţă, a declarat, că România are în prezent un deficit de 117.000 de doze de vaccin anti-Covid, aşa că, începând cu 28 ianuarie, se decalează cu zece zile toate persoanele programate care deservesc activităţi esenţiale, conform Digi24.

„Avem un deficit de doze de 117.000 generat în mare parte pentru că în săptămâna 18 – 24 ianuarie am recepţionat cu 51,3% mai puţine doze decât trebuiau să fie alocate.

Ca atare, soluţia noastră pentru continuarea campaniei, fără să afectăm doza de rapel sau vaccinarea persoanelor cu boli cronice, a celor peste 65 de ani sau a celor din centre medico-sociale, a celor din centrele de dializă sau a celor nedeplasabili, este ca începând cu 28 ianuarie să se reprogrameze cu zece zile toate persoanele care deservesc activităţi esenţiale, adică 35.000 de persoane”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

„Perioada dificilă pentru noi este până în 15 februarie. E nevoie de solidaritate şi trebuie să avem răbdare”, a adăugat Gheorghiţă.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

Leave a Comment