Vaccinare obligatorie pentru toţi militarii SUA începând cu mijlocul lunii septembrie

Vaccinarea împotriva COVID-19 va deveni obligatorie cel târziu la jumătatea lunii septembrie pentru toţi membrii forţelor armate americane, a anunţat ministrul Apărării din SUA, Lloyd Austin, într-o notă adresată angajaţilor Pentagonului, conform G4media.

Responsabilul apărării a precizat că va cere autorizarea preşedintelui Joe Biden pentru ca vaccinarea să devină obligatorie „nu mai târziu de jumătatea lui septembrie, sau imediat după aprobarea (vaccinurilor) de către FDA (Administraţia pentru alimente şi medicamente a SUA), în funcţie de care dintre ele se va întâmpla mai întâi”.

Vaccinul Pfizer/BionTech ar putea obţine aprobarea completă de către FDA la începutul lui septembrie, până acum având doar autorizarea de urgenţă.

Preşedintele Joe Biden a declarat într-un comunicat că „susţine puternic” această decizie, asigurând că împărtăşeşte alături de şeful Pentagonului „un angajament ferm ca trupele SUA să aibă toate instrumentele necesare pentru a-şi duce munca la bun sfârşit în cea mai mare siguranţă”.

Armata SUA afirmă că aproximativ jumătate din trupe sunt deja complet vaccinate, procent care creşte considerabil dacă sunt luaţi în calcul doar militarii activi, fără Garda naţională şi rezervişti.

Pentagonul are aproape 1,4 milioane de soldaţi activi.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

Leave a Comment