Când politicul îşi bagă coada: Soţia deputatului Liviu Balint şi-a spulberat contracanditatul la şefia Ambulanţei Sălaj

Narcisa Balint, soţia deputatului PSD, Liviu Balint, a făcut „senzaţie” la concursul organizat pentru şefia Serviciului de Ambulanţă Judeţean Sălaj, reuşind să se detaşeze de contracandidatul său, dr. Remus Bălănean. După ce la testul grilă a fost notată cu 9,60, la proba de susţinere a proiectului de management a primit 9,11, iar la interviu, 9. De cealaltă parte, medicul Bălănean a primit 7,40 la scris, 8,48 la proiectul de management, şi 8,38 la interviu.
În aceste condiţii, preluarea celui mai întalt fotoliu din Ambulanţa sălăjeană este doar o formalitate. Rezultatele finale ale concursului vor fi anunţate de Ministerul Sănătăţii în cursul zilei de vineri.
Candidatura Narcisei Balint este una controversată, având în vedere că dosarul i-a fost respins într-o primă fază de către comisia din Minister, pe motiv că nu avea vechimea necesară pentru post. Interesant este că după ce a făcut contestaţiei, nevasta parlamentarului, fost manager al SAJ Sălaj, a revenit în cursă.

Potrivit anunţului Ministerului Sănătăţii, la concurs se puteau înscrie candidaţii care îndeplinesc, cumulativ, mai multe criterii, printre care o vechime de cel puţin 5 ani în unităţi din sistemul de sănătate publică şi cel puţin 5 ani vechime în posturi de medic, respectiv 6 ani şi 6 luni pe funcţie de economist sau jurist pentru serviciile de ambulanţă judeţene. Narcisa Balint a fost pentru o scurtă perioadă de timp manager al Spitalului Orăşenesc Jibou, de unde a fost demisă pentru nerealizarea indicatorilor din contractul de management. A lucrat apoi ca economist la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Sălaj, iar în 21 decembrie 2017 a intrat în echipa SAJ Sălaj, promovând concursul organizat pentru postul de economist al instituţiei. La o zi după ce a luat postul, Ministerul a anunţat că şefiile serviciilor de ambulanţă sunt scoase la concurs. Potrivit unor surse din cadrul instituţiei, citate de ziarul „Adevărul”, contestaţia Narcisei Balint ar fi fost admisă după ce soţul său ar fi prezentat o adeverinţă din care reieşea că direcţiile sanitare veterinare ar face parte din sistemul de sănătate publică. Jurnaliştii publicaţiei amintite au solicitat MS un punct de vedere cu privire la situaţia candidatei. „Doamna Balint Narcisa Lăcrămioara a depus contestaţie cu privire la rezultatul studierii dosarului. Pe baza documentelor ataşate, comisia de soluţionare a contestaţiilor a admis contestaţia, doamna Balint Narcisa Lăcrămioara fiind declarată admisă”, au răspuns laconic oficialii din Minister.
Specialiştii spun că direcţiile sanitare veterinare nu fac parte din sistemul de sănătate publică, în accepţiunea Legii Legea 95 privind reforma sănătăţii, şi nici nu sunt subordonate Ministerului Sănătăţii.

„Direcţiile sanitare veterinare nu fac parte din sistemul de sănătate publică, aşa cum este este reglementat de Legea 95 privind reforma sănătăţii. Între sistemul de sănătate publică umană şi cel de sănătate veterinară sunt diferenţe radicale. Dintr-un punct foarte larg de vedere, poţi să le asimilezi, să zici că fac parte din aceeaşi categorie, dar când vorbeşti de angajarea unui manager la Ambulanţă nu se mai pune problema compatibilităţii. Altfel spus, experienţa în sistemul sanitar uman este absolut necesară. În acelaşi timp, trebuie să judecăm şi invers: cum ar fi dacă un doctor uman s-ar duce să se angajeze director la ambulanţele canine? Nu are nicio legătură”, a explicat, pentru „Adevărul”, medicul Sorin Paveliu, fost expert în cadrul Ministerului Sănătăţii.

Alte articole

8 Thoughts to “Când politicul îşi bagă coada: Soţia deputatului Liviu Balint şi-a spulberat contracanditatul la şefia Ambulanţei Sălaj”

 1. Anonim

  O familie de idioti face cariera(politica) in SJ.Intrebarea retorica este: CINE E DE VINA???????????????????????????????????????????????????????????????????????????
  -Sau,ca de obicei,de vina sunt:masomii,jidanii,ungurii,sau mai nou:Soros,migrantii,statul paralel etc.?

 2. Anonim

  Individa nu are nici calificarea, nici vechimea cerută de lege. Are însă un soț care nici ăla nu se pricepe la nimic, dar este în banda de tîlhari a lui Dragnea.

 3. Anonim

  Ca sa faci cariera in ziua de azi sunt suficiente doua conditii:
  1.Sa ai un pic de noroc
  2.Sa fi obraznic fara margini.

 4. Asta dupa ce in presa centrala a aparut

  ca nici macar nu indeplinea conditiile sa participe la concurs (respectiv experienta in Ambulanta).
  Deci, in mod normal nu trecea de verificarea dosarului de concurs.
  Dar sub obladuirea PSD se poate orice.

 5. Morala

  Daca vrei sa ajungi sef in medicina romaneasca, decat sa faci medicina, mai bine intri in PSD (sau te mariti cu un PSD-ist)

 6. Anonim

  Daca se iesea la vot nu am mai fi discutat astfel de lucruri…. nu iesea deputat .

 7. Anonim

  Sorin Paveliu
  1.02.2018, 16:33:37
  Redactorul a reprodus punctul meu de vedere insa nu a vrut sau din lipsa de spatiu nu a considerat necesar sa includa unele aspecte mentionate in dialogul telefonic avut. Astfel, discutia trebuie plecata de la modul cum a fost redactata publicatia de concurs. Daca in referirea la experienta in sanatatea publica nu s-a facut diferenta intre sanatatea umana si cea veterinara – in conditiile in care postul scos la concurs era deschis si pentru alte profesii decit cea de medic, nu poti sa critici un candidat care a respectat ad literam textul si legea. Este vina strict a MS. In al doilea rind, dupa ce am avut manageri de spital tanchisti pensionari, ingineri, profesori, fara pic de experienta in domeniul sanitar, avind in vedere strict pregatirea lor in management in general, precedentul a fost deja facut si nu ai cum sa il ignori. In rest, daca in cazul respectiv si-a bagat cineva coada sau nu, excede competentei mele si nici nu am a ma pronunta.

Leave a Comment