Sindicaliştii din Sănătate solicită majorarea sporurilor

 

Majorarea salariilor angajaţilor din sistemul sanitar a rămas tot la nivelul discuţiilor. Deşi acordul dintre Ministerul Sănătăţii şi sindicate a fost reînnoit şi completat la începutul acestei luni, potrivit liderului Federaţiei Sindicale Sanitas Sălaj, Chelement Hodiş, nu a fost stipulat niciun angajament privind creşterea lefurilor din sistem. „Am solicitat şi creşterea salariilor tuturor categoriilor de personal din sistem, însă nu există în noul contract-cadru niciun punct ce prevede acest lucru. În schimb, în noul document este stipulată revizuirea ordinului privind acordarea sporurilor”, a precizat Hodiş. După cum a explicat sindicalistul sălăjean, cu toate că unele posturi din sistem implică anumite riscuri, ordinul privind acordarea sporurilor nu a fost refăcut de ani buni, astfel că în prezent acestea nu mai sunt conforme. „De asemenea, în unele unităţi medicale cu paturi sporurile nu sunt acordate integral. Termenul impus prin noul acord pentru revizuire a fost stabilt pentru 1 iunie”, a completat Hodiş.
Acordul-cadru de colaborare cu Ministerul Sănătăţii, semnat în 7 aprilie, chiar de Ziua Mondială a Sănătăţii, prevede, faţă de cel precedent, şi termene concrete pentru punctele înscrise în document. „În fiecare lună o comisie va face o evaluare a modului în care s-au realizat prevederile stipulate”, a ţinut să sublinieze liderul Sanitas Sălaj.
De asemenea, printre principalele prevederi se numără şi cea de deblocării unor posturi, având în vedere lipsa de personal. „Deblocarea posturilor este un punct distinct în acest acord. Am solicitat ministrului Sănătăţii remedierea sau găsirea unei variante pentru a se putea face angajări în sistem. Ordonanţa 77 din 2013 care permitea angajări pe principiul <<1 la 1>> a fost declarată în integralitate neconstituţională, astfel că în prezent doar la şapte salariaţi plecaţi se poate face o nouă angajare. Aşteptăm răspunsul reprezentantului Ministerului, acesta a solicitat un răgaz de 30 de zile”, a mai spus Hodiş.

3 Thoughts to “Sindicaliştii din Sănătate solicită majorarea sporurilor”

  1. […] Via: Sindicaliştii din Sănătate solicită majorarea sporurilor […]

  2. Anonim

    De ce garzile medicilor sunt platite la nivelul salariului din 2009? Asa a vrut tov. Basescu si tov.prof.univ.de drept constitutional din Cluj – Emil Boc! Asa sa votam candidatii lor la primele alegeri! Nici managerii locali nu au vrut sa apuce taurul de coarne, de frica schimbarilor! Cu legea in mana, in sanatate se fac fraude enorme.

  3. Anonim

    poate se misca ceva si in Simleu cu noul sindicat…

Leave a Comment