Sfaturi și recomandări – cum să-ți îngrijești tenul toamna?

(sursa foto: www.pinterest.com)

Toamna, corpul nostru trece prin schimbări. În această perioadă, pielea noastră are nevoie de îngrijire mai amănunțită. Având în vedere că principala modificare a temperaturii aerului are loc în noiembrie, pot apărea probleme ale pielii la începutul toamnei. Acest lucru se datorează în principal influenței soarelui vara: cu expunere prelungită la soare și vânt fierbinte, pielea se usucă și trebuie refăcută. Pielea devine sensibilă, reacționează la cele mai mici modificări ale timpului, apar iritații, exfoliere și alte probleme. Acest lucru este valabil pentru toate tipurile de piele. Pentru a evita aceste probleme, trebuie să abordați alegerea produselor de îngrijire și cosmetice pentru toamnă cu o mare responsabilitate.

 

Compoziția produselor cosmetice ar trebui să includă o serie de nutrienți și vitamine care protejează pielea, hrănesc și mențin echilibrul natural. De exemplu, uleiul de migdale, hrănește perfect pielea și o protejează de factorii adverși, deoarece conține acid oleic, care este similar cu lipidele pielii.

 

Hrănirea și hidratarea pielii

În această perioadă, principalul lucru este hidratarea și nutriția. Temperatura aerului scade, ceea ce înseamnă că puteți folosi deja creme cu o structură densă. De asemenea, vă va pregăti pentru frigul de iarnă care vine. Practic, trebuie să fiți atenți la conținutul de vitamine, care lipsesc în sezonul rece din cauza scăderii cantității de fructe și legume proaspete din dietă. Principalele sunt vitaminele precum A, C și E.

 

Curățare

Curățarea trebuie, de asemenea, să fie tratată cu mai multă atenție. Dacă pielea nu este sensibilă, atunci poți folosi o varietate de produse cosmetice. Dar cei care sunt mai puțin norocoși și au pielea sensibilă ar trebui să fie acorde prioritate spumelor de curățare, care au o textură mai moale și mai ușoară. Acest lucru va evita senzațiile inconfortabile. Brandul Cerave oferă opțiuni de spume și pentru tenul normal și pentru cel sensibil. Uneori, toamna, se manifestă și acneea. De regulă, apare după o lună și jumătate după sfârșitul verii. Prin urmare, la începutul sezonului de toamnă, acordați atenție prevenirii. Prevenirea necesită o atenție specială îngrijirii regulate a pielii. Persoanele cu pielea predispusă la acnee ar trebui să excludă utilizarea cremelor grase. Înlocuiți-le cu creme mai ușoare, agenți antibacterieni, spume și săpunuri.

 

Protecție solară

Toamna, influența soarelui este redusă semnificativ, dar acest lucru nu înseamnă că dispare cu totul. Prin urmare, în această perioadă, nu uitați de influența razelor ultraviolete. Nu trebuie să refuzați produsele cu SPF. Iar cei care suferă de pigmentare ar trebui să folosească întotdeauna aceste produse, indiferent de anotimp. Factorul de protecție poate fi deja redus la 10-15 (vara 20-30).

Exfolierea

Când vine toamna, includeți și un peeling în rutina de îngrijire a pielii. Vara, nu se recomandă utilizarea acestora, deoarece rănesc pielea deja epuizată, ca urmare, acest lucru poate duce la apariția pigmentării.

 

Dieta de toamnă

Nu uitați că este important să vă monitorizați dieta. Pentru ca pielea feței să fie frumoasă, includeți în dietă alimente bogate în sulf, precum și vitaminele A, B, E. Pentru a furniza organismului vitamina A, includeți produse lactate, ulei de pește, ouă, dovleac, spanac în dietă. Faceți o salată de morcovi, condimentați cu puțin ulei, ceea ce va permite o mai bună absorbție a vitaminei A. Vitamina B – pui, banane, fasole, suc de roșii, cartofi. Vitamine din grupa E – ouă, carne, pește, nuci, precum și cătină. Sulful – orice brânză, leguminoase, varză, ouă de prepeliță.