România se pregăteşte pentru introducerea certificatului verde

România ia modelul altor state UE şi se pregăteşte pentru introducerea certificatului verde pentru accesul în restaurante sau la evenimente dacă rata de infectare trece de 3 la mie. Premierul Florin Cîţu spune că o decizie în acest sens se va lua în curând, probabil chiar săptămâna viitoare, potrivit hotnews.ro.

„Nu vreau să mai închidem activităţile economice peste 3 la mie. Ca să avem aceste activităţi trebuie să avem o formă de monitorizare. Certificatul verde este una dintre propuneri ca aceste activităţi să rămână deschise pe baza unui certificat verde. Restaurantele pot să rămână deschise pe baza unui certificat verde. Este o propunere, vedem dacă va fi aprobată în CNSU. Ideea de bază este că nu vrem să mai închidem activitatea economică peste 3 la mie”, a declarat Florin Cîţu, la finalul şedintei de Guvern.

El a precizat că săptămâna aceasta vor mai fi discuţii instituţionale pentru a se ajunge la „cea mai bună formulă”.

„Pot să vă spun care e preferinţa mea: nu vrem să închidem economia. Cât mai curând trebuie să venim cu o această decizie”, a mai spus el.

Certificatul verde ar atesta vaccinarea, un test negativ sau trecerea prin boală, această variantă fiind invocată de premier în videoconferinţa cu prefecţii în cazul organizării nunţilor în localităţile în care rata de infectare trece de 3 la mie.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

Leave a Comment