România nu va lua vaccinul anti-COVID dezvoltat de ruşi

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat azi că „nu există nicio validare externă pentru vaccin anti-COVID” anunţat de Rusia. „În acest moment nu există un vaccin anti-COVID aprobat în Uniunea Europeană”.

„România este parte din UE şi încheie precontracte cu entităţi din UE. Nu există nicio validare externă pentru acel vaccin menţionat”, a declarat şeful statului.

Anunţul şefului statului a fost făcut în contextul în care Rusia a anunţat marţi că a înregistrat primul vaccin anti-COVID, veste care a ridicat multe semne de întrebare în rândul comunităţii experţilor internaţionali din Sănătate.

„Este important pentru români să ştie că în UE nu există un vaccin acceptat, aprobat însă UE sprijină mai multe proiecte de cercetare şi sperăm ca într-un viitor apropiat să beneficiem de un vaccin COVID-19. România este parte din acest efort şi s-a înscris în prima etapă pentru 10 milioane de doze, atunci când primul vaccin va fi disponibil în UE. Dar la acest moment în care discutăm nu există un vaccine aprobat în UE”.

Sursa: www.bursa.ro

One Thought to “România nu va lua vaccinul anti-COVID dezvoltat de ruşi”

  1. Ss

    Deci, și dacă ar salva vieți, vaccinul nu va fi folosit. Această gândire de ss -st nu ne miră la acest neamț puturos și obraznic !

Leave a Comment