RMN-ul Spitalului Judeţean este funcţional

Sălăjenii au acces, începând din această săptămână, la servicii de imagistică, după ce aparatul de imagistică prin rezonanţă magnetică – IRM (cunoscut şi sub denumire de RMN), achiziţionat de Spitalul Judeţean de Urgenţă, a fost pus în funcţiune, au anunţat oficialii Consiliului Judeţean Sălaj, care a asigurat finanţarea necesară acestei achiziţii. „Acesta este o achiziție importantă atât ca valoare – 2.577.000 de lei, cât și ca funcționalitate, aparatul de imagistica prin rezonanţă magnetică cu ajutorul căruia va fi posibilă stabilirea mai exactă şi rapidă a unui diagnostic, astfel încât medicul să stabilească un tratament adecvat pacientului”, se precizează într-un comunicat de presă al administraţiei judeţene.
Anterior punerii în funcţiune a acestui aparat, cei şase tehnicieni şi medicul Lucian Negru, şeful Laboratorului de Radiologie şi Imagistică Medicală, au urmat cursuri de specializare privind modul de utilizare şi funcţionare a aparatului IRM.
„Intenţia noastră nu este aceea de a introduce tehnica între medic şi pacient ca un obstacol, ci de a ajuta specialistul radiolog în obţinerea de informaţii preţioase pentru un diagnostic radiologic de calitate”, a declarat Tiberiu Marc, preşedintele CJ Sălaj.
Din 2015, Consiliul Judeţean a finanţat şi a încheiat contracte cu o valoare totală de 3,86 milioane de lei, pentru achiziţia din bugetul propriu a unor echipamente performante, utile şi necesare pentru o diagnosticare cât mai corectă a afecţiunilor pacienţilor.

Leave a Comment