RAED ARAFAT: „Apelul meu către parlamentari este să voteze legea privind vaccinarea sau testarea obligatorie a cadrelor medicale”

Raed Arafat a vorbit despre proiectul de lege care ar putea să introducă vaccinarea sau testarea obligatorie pentru anumite categorii profesionale, inclusiv pentru cadrele medicale. „Nu mai este timp de aşteptat”, a afirmat şeful DSU, făcând apel la parlamentari să voteze această lege, potrivit Digi24.

„Avem un procent semnificativ de la SMURD şi de la serviciile de ambulanţă care nu s-au vaccinat. Am stat de vorbă în anumite unităţi de pompieri tineri care nu s-au vaccinat şi răspunsurile erau hilare, că ei nu vor mai face copii sănătoşi dacă se vaccinează, că le va face rău la sănătate, că vor face nu ştiu ce boli după nu ştiu câte luni.

Nu avem vaccinare obligatorie în România. Este o discuţie foarte clară la Ministerul Sănătăţii că trebuie prin lege să fie vaccinarea sau testarea obligatorie şi noi am introdus în proiectul de lege, pe lângă cadrele medicale clasice, şi cadrele IGSU şi cadrele IGAP.

Din ce ştiu actul normativ nu este depus, dar nu ştiu sigur, cel mai bine ştie domnul Cseke Attila. Apelul meu către parlamentari este să treacă această lege, nu se poate aşa ceva. Nu venim cu obligativitatea vaccinării, dacă nu te vaccinezi, măcar te testezi, una din două.

Vaccinul e pe gratis, testul nu poate fi pe gratis. Dacă nici astăzi nu văd că au fost induşi în eroare, cifrele sunt din ce în ce mai elocvente.

Din vaccinaţi, sub 2% s-au infectat. Din decesele care au loc, 93% sunt nevaccinaţi, iar vaccinaţii care din păcate decedează sunt la o vârstă înaintată şi sunt toţi cu comorbidităţi, cu excepţia unuia, unde nu ştim ce s-a întâmplat. Şi dintre cei vaccinaţi, nu ştim dacă nu sunt unii cu certificate false, cum a fost acel tânăr care a recunoscut.

Sincer, profesorii trebuie să fie şi ei vaccinaţi sau testaţi, funcţionarii publici la fel. Sunt ţări care au luat-o spre obligativitate, noi nici nu vorbim de aşa ceva, ci de vaccinat sau testat. Noi nu mergem pe această linie, propunerea legislativă este vaccinat sau testat periodic.

Parlamentul este cel care să scoată legea, trebuie obligatoriu să fie făcută chestiunea aceasta prin lege, nu se poate prin Ordonanţă de Urgenţă. Asta este abordarea CCR”, a declarat Raed Arafat, la Digi24.

Întrebat când ar trebui să avem o lege în acest sens, şeful DSU a răspuns: „Este un răspuns clasic: Ieri. Nu mai este timp de aşteptat. Fie ei înţeleg că trebuie să meargă să se vaccineze, fie trebuie această lege că este obligatorie testarea”.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

One Thought to “RAED ARAFAT: „Apelul meu către parlamentari este să voteze legea privind vaccinarea sau testarea obligatorie a cadrelor medicale””

  1. Anonim

    este evident, de data aceasta arafat are dreptate !

Leave a Comment