Probleme cu cardul de sănătate

Pentru câteva zeci de sălăjeni cardul de sănătate este un adevărat fiasco. Şi asta din cauza fapului că, încă de la primele ore ale dimineţii de luni, 4 mai, pacienţii care s-au prezentat la medic nu au putut să-l activeze. Potrivit unor informaţii furnizate de Marius Tăutu, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj, blocajele sunt cauzate şi de o suprasolicitare a sistemului informatic ce gestionează baza de date a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, erori tehnice care se încearcă să fie remediate în cel mai scurt timp posibil.
În prezent, în peste 25 de judeţe sunt semnalate probleme cu validarea cardurilor de sănătate, iar medicii de familie reclamă că nu pot valida cardurile de sănătate pentru că sistemul fie este blocat, fie se mişcă foarte încet. De asemenea, unii medici susţin că validarea cardurilor durează chiar şi 45 de minute.
Au fost şi situaţii în care bolnavii au mers la bancomate cu cardurile pentru a scoate bani. Mai multe bănci au anunţat că bancomatele lor au fost blocate cu carduri de sănătate. Una dintre explicaţii ar fi că atât cardul bancar cât şi cel de sănătate seamănă izbitor, singura diferenţă fiind banda de siguranţă de pe cel bancar. O altă explicaţie ar fi că unii oameni au crezut că pe cardul de sănătate sunt şi bani.

2 Thoughts to “Probleme cu cardul de sănătate”

  1. Zălăuan

    Sistemul este blocat pentru că programele sunt proaste.În acest timp, ne batem cu cărămida în piept că avem cei mai buni IT din lume !

  2. mircea

    Poti avea cei mai buni specialist in IT dar sa-i folosesti pe cei mai slabi!

Leave a Comment