Proiect ambițios pentru dotarea spitalului din Șimleu Silvaniei

Alexandru Moldovan

Administraţia locală din Şimleu Silvaniei intenţionează să obţină aparatură medicală în valoare de aproape nouă milioane de lei pentru ambulatoriul spitalului orăşenesc “Ioan Puşcas” prin intermediul unui proiect cu finanţare europeană.
Potrivit informaţiilor postate de primarul Septimiu Ţurcaş pe pagina de Facebook “Şimleu Silvaniei Oficial”, administraţia locală a depus, luni, proiectul “Dotarea cu echipamente medicale a Ambulatoriului spitalului orăşenesc”, cu o valoare estimată de 8.839.864 lei, pentru finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional, axa 8.1 “Investiţii în infrastructurile sanitare şi sociale”.
Septimiu Ţurcaş a subliniat faptul că proiectul a fost depus în mai puţin de o oră de la deschiderea axei de finanţare, în condiţiile în care sistemul de selecţie este ‘primul venit – primul servit’.
“Axa s-a deschis azi la ora 12.00 şi noi am finalizat încărcarea la 12.40. Sperăm că va fi cu success”, a precizat acesta.
Pe lista de aparatură care se intenţionează a fi achiziţionată se numără un computer tomograf, în valoare de circa un milion de lei, un Aparat Roentgen digital şi unul mobil, fiecare în valoare de aproximativ 500.000 de lei, un analizor automat imunologie – 360.000 lei şi sistem automat de determinare a grupelor sangvine – 187.000 lei.
Ambulatoriul de specialitate al spitalului orăşenesc “Ioan Puşcas” din Şimleu Silvaniei a fost modernizat, în 2011, printr-un proiect finanţat din fonduri europene şi guvernamentale în valoare totală de 4,1 milioane de lei.

Leave a Comment