OMS: Ponderea tinerilor bolnavi de Covid-19 în totalul cazurilor s-a triplat în cinci luni

Tinerii care merg în cluburi de noapte şi pe plaje determină o creştere a numărului cazurilor noi de coronavirus la nivel mondial, ponderea persoanelor infectate cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani crescând de trei ori în aproximativ cinci luni, a anunţat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii, potrivit news.ro.

O analiză efectuată de OMS la nivelul celo 6 milioane de cazuri de infecţii cu noul coronavirus produse în perioada 24 februarie – 12 iulie a constatat că ponderea persoanelor cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani a urcat de la 4,5% şa 15%.

Potrivit sursei citate, în afară de Statele Unite, care se află pe primul loc, cu un total de 4,8 milioane de cazuri, state europene ca Spania, Germania şi Franţa, şi state asiatice precum Japonia, au anunţat că mulţi dintre cei infectaţi sunt tineri.

„Persoanele mai tinere tind să fie mai puţin vigilente să poarte mască şi să respecte distanţarea socială”, a declarat Neysa Ernst, director în cadrul diviziei pentru siguranţă biologică la Johns Hopkins Hospital, în Baltimore, Maryland.

„Călătoriile măresc probabilitatea de contractare şi răspândire a Covid-19”, a spus aceasta, adăugând că tinerii circulă mai mult pentru a merge la serviciu, la plajă sau la pub, sau pentru a cumpăra alimente.

Creşterea numărului de cazuri noi de coronavirus, aşa-numitul al doilea val de infecţii, a determinat unele ţări să impună noi restricţii asupra călătoriilor, în timp ce companiile farmaceutice încearcă să găsească un vaccin pentru virusul care a provocat peste 680.000 de decese la nivel mondial şi a dus la declanarea unei crize economice.

Între copiii cu vârste de 5-14 ani, ponderea infectărilor a fost de 4,6%, în creştere de la 0,8%, în perioada 24 februarie – 12 iulie, când testările au crescut, iar experţii în domeniul sănătăţii sunt îngrijoraţi că redeschiderea şcolilor ar purtea duce la o creştere a numărului de cazuri.

Anthony Fauci, cel mai important expert în boli infecţioase din Statele Unite, a cerut tinerilor, luna trecută, să menţină distanţarea socială, să poarte măşti şi să evite locurile aglomerate, avertizând că şi persoanele asimptomatice pot răspândi virusul, potrivit news.ro.

Sursa: www.bursa.ro

One Thought to “OMS: Ponderea tinerilor bolnavi de Covid-19 în totalul cazurilor s-a triplat în cinci luni”

  1. Anonim

    Prin definitie persoanele tinere sunt mai dinamice rezultand o probabilitate mai mare de nefericita recoltare a unor virusi ambientali.Cum fatalitatea cazurilor in randul lor este scazuta statistic ,mai ingrijorator este fenomenul prin care persoanele tributare servitutilor senectutii sunt purtati inutil de multe ori pe drumuri de insasi institutiile publice prin conservarea birocratiei convertita in dosariada obsesiva si desigur imposibilitatea de a li se oferi servicii medicale la distanta telefonic sau pe diferite platforme de comunicare on line care i-ar scuti de plimbari inutile si cozi in fata usilor cabinetelor medicale ,focare cu potential ridicat de contaminare .Desi exista prejudecata ca seniorii sunt deficitari in abordarea mijloacelor de comunicare la distanta este neglijat faptul ca majoritatea lor sunt comunicatori consecventi pe retelele sociale.

Leave a Comment