O nouă investiţie de peste 700.000 de lei, finalizată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău

VIDEO
Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău beneficiază începând de ieri, 20 martie, de una dintre cele mai moderne linii de porţionare şi servire a mesei. Bolnavii primesc acum mâncarea în truse dintr-un material special, care menţine alimentele calde timp de mai multă vreme. Investiţia,a cărei valoare depăşeste 722.000 de lei, a fost realizată printr-un parteneriat public privat, încheiat de Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj şi multinaţionala TenarisSilcotub.
Inaugurarea oficială a noului sistem de porţionare şi distribuţie a hranei pacienţilor din cadrul celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ a avut loc miercuri, 20 martie, în prezenţa oficialităţilor locale şi judeţene şi a reprezentanţilor TenarisSilcotub.
Importanţa unui astfel de sistem a fost explicată de Laurenţiu Barna, managerul Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău. „Spitalul Judeţean este într-un amplu proces de modernizare şi trebuie să cunoaştem că pe lângă activitatea care se desfăşoară în secţii şi anexele, precum bucătăria sau spălătoria sunt la fel de importante”, a precizat managerul. Potrivit acestuia, unitatea medicală judeţeană distribuie mâncare în patru locaţii, aproximativ 200 de porţii sunt distribuite zilnic spre celelalte trei locaţii, iar majoritatea, circa 300 de porţii sunt pentru Spitalul Judeţean.
„Anual, circa 24.000 de bolnavi trec prin spital şi stau în medie şase zile şi jumătate, cărora li se oferă zilnic trei mese”, a ţinut să precizeze preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Tiberiu Marc. În opinia sa, acest proiect ţine de modul în care pacientul este tratat nu doar din punct de vedere medical ci şi din punct de vedere al alimentaţiei sănătoase. „Este vorba de cu totul altceva decât s-a folosit până acum în servirea mesei, este un sistem individual, curat, care ţine seama de regimul fiecăruia”, a explicat Tiberiu Marc. De asemenea, proiectul nu a fost ales întâmplător. „Toate investiţiile trebuie să aibă o anumită succesiune, care să urmărească, în final, pacientul să fie principalul nostru obiectiv”, a precizat preşedintele CJ Sălaj.
Prezent la inaugurare, Gabriel Podskubka, Area Manager Tenaris pentru Europa de Est a subliniat faptul că implementarea unui astfel de sistem de servire a mesei reprezintă un sprijin concret pentru comunitatea din Zalău din partea multinaţionalei din care face parte ” Ştiu că sunt multe investiţii masive, în curs, prin care planul strategic de dezvoltare a Spitalului Judeţean va deveni realitate şi în acest cadru, suntem mândri de contribuţia noastră în comunitatea din Zalău prin acest sistem de servire a mesei, care reprezintă un sprijin concret pentru acest plan strategic care acum se implementează.” Potrivit acestuia, în urma cu câţiva ani compania a realizat un studiu socio-economic din care a reieşit faptul că principalele preocupări ale populaţiei din Zalău sunt sănătatea şi educaţia. A fost o potrivire perfectă cu politica noastră de dezvoltare socială, în care educaţia şi al sănătatea sunt arii prioritare. „De atunci am încheiat un parteneriat cu Consiliul Judeţean şi am definit şi am implementat împreună diferite acţiuni”, a explicat Gabriel Podskubka.

Alte articole

One Thought to “O nouă investiţie de peste 700.000 de lei, finalizată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău”

  1. Zălăuan

    Actul caritabil este salutar şi binevenit.
    Mă întreb totuşi ce s-a întâmplat cu banii pentru sanatate depuşi de milioane de români, zeci de ani.
    De la mine, de exemplu, timp de 41 de ani s-a reţinut lunar un impozit pe sănătate, deloc neglijabil.
    Unde sunt banii, dacă am ajuns la donaţii şi coplată !

Leave a Comment