Numărul persoanelor agresate, în creştere

Nu mai puţin de zece sălăjeni au ajuns, la finele săptămânii trecute, la Urgenţă cu răni provocate în urma unor agresiuni. Mai mulţi cu cinci faţă de weekendul anterior. Potrivit informaţiilor furnizate de Codruţa Puşcaş, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Zalău, doi dintre aceştia sunt în prezent internaţi la secţia Neurologie din cadrul unităţii spitaliceşti, restul au fost trataţi, nefiind necesară spitalizarea acestora.

Înţepată de un necunoscut
O femeie, în vârstă de 56 de ani, din Oradea, a ajuns vineri, 13 septembrie, la SJU Zalău, prezentând o plagă prin înţepare în regiunea fesieră stângă. Potrivit Codruţei Puşcaş, orădeanca a ajuns la spital în jurul orei 20,30, susţinând că o persoană necunoscută a înţepat-o cu un obiect ascuţit. Aceasta a fost tratată în cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean, totodată fiind supusă şi unor investigaţii suplimentare în vederea depistări unor eventuale boli, nefiind necesară spitalizarea acesteia.

Înjunghiaţi cu un briceag
Tot la finele săptămânii trecute, doi tineri, unul de 27 de ani din Agrij şi unul de 21 de ani din Şimleu Silvaniei, au fost aduşi la UPU, prezentând mai multe plăgi prin înjunghiere. Potrivit sursei citate, cei doi pacienţi au ajuns la spital duminică, 15 septembrie, în jurul orei 22,30. După acordarea îngrijirilor medicale necesare, ambii au fost externaţi
Rănile celor doi au fost provocate de un tânăr din Agrij, în urma unui conflict iscat la barul din localitate. Conform informaţiilor furnizate de Tincuţa Dumuţa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, duminică, în jurul orei 21, Ionuţ M., în vârstă de 24 de ani, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice i-a ameninţat pe clienţii barului din localitatea menţionată cu un briceag, reuşind, în cele din urmă, să-i rănească pe doi dintre aceştia, respectiv pe Ionuţ H., de 27 de ani din Agrij şi pe Alin S., în vârstă de 21 de ani, din Şimleu Silvaniei.

Mai puţine urgenţe în weekend
Medicii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău au tratat, în perioada 13-15 septembrie, 246 de pacienţi, mai puţini cu 64 faţă de sfârşitul săptămânii anterioare. Din totalul acestora, doar 98 de cazuri au reprezentat urgenţe medicale reale. Astfel, conform sursei citate, şi în weekendul care tocmai s-a încheiat, cei mai mulţi sălăjeni, 58, au fost diagnosticaţi cu plăgi, fracturi, traumatisme şi entorse. De asemenea, tot în perioada menţionată, 15 persoane au ajuns la Urgenţă cu probleme cauzate de hipertensiune arterială, iar alţi 18 cu afecţiuni ale sistemului digestiv. Din totalul cazurilor tratate, medicii au dispus internarea pentru 68 de persoane.

Alte articole

One Thought to “Numărul persoanelor agresate, în creştere”

  1. Anonim

    pai pe cind i injungiate si ionesca de la spizal /

Leave a Comment