Medicii de familie din Sălaj, îndemnați să se implice în vaccinarea și testarea populației

Nu toți medicii de familie din Sălaj sunt de acord să vaccineze împotriva COVID-19 în propriile cabinete. Autoritățile sanitare spălăjene le cer mai multă implicare în lupta împotriva virusului.

„Medicii de familie au un rol foarte important în combaterea valului 5 al pandemiei de COVID-19, în condiţiile în care în cabinele lor pot face vaccinarea, testarea şi evaluarea pacienţilor. Le solicit pe această cale sprijinul şi îi rog să fie parte din efortul nostru comun – autorităţi, structuri ale Ministerului de Interne şi a celorlalţi reprezentanţi ai sistemului medical pentru a ajuta populaţia judeţului să treacă cu bine peste această nouă provocare”,  a declarat prefectul judeţului Sălaj, Dari Toma, în cadrul unei întâlniri cu autorităţile responsabile de gestionarea pandemiei provocate de virsul SARS-CoV-2.

50 de lei pentru fiecare test

La rândul său, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Sălaj, Olga Stana, a precizat faptul că toţi medicii de familie din județ au fost informaţi, miercuri, că pot realiza în cabinetele proprii sau la centrele de permanenţă, testarea cu teste antigen a pacienţilor care doresc acest lucru. „În prezent, 29 de medici de familie au contract cu CJAS Sălaj pentru vaccinarea anti-COVID în cabinetele proprii, aceştia urmând să încheie doar un act adiţional la contract, pentru testarea antigen. Ceilalţi medici de familie din judeţ pot încheia, la rândul lor, contracte pentru realizarea de teste anti-COVID pentru doritori. CJAS Sălaj decontează medicilor de familie 50 de lei pentru fiecare test antigen realizat”, se arată într-un comunicat al Instituției Prefectului Sălaj.

 

Leave a Comment