Lentile de contact potrivite pentru copii

Copiii sunt purtători activi ai corecțiilor optice. Concret, ultimele date statistice ne arată că numărul afecțiunilor în rândul copiilor și adolescenților este în continuă creștere. În acest context, marii producători de lentile de contact au conceput articole optice de ultimă generație, fabricate din materiale care se pliază perfect pe nevoile copiilor. Acestea hidratează delicat ochiul și sunt extrem de prietenoase cu cei mici.

Copiii sunt purtători activi ai corecțiilor optice. Concret, ultimele date statistice ne arată că numărul afecțiunilor în rândul copiilor și adolescenților este în continuă creștere. În acest context, marii producători de lentile de contact au conceput articole optice de ultimă generație, fabricate din materiale care se pliază perfect pe nevoile copiilor. Acestea hidratează delicat ochiul și sunt extrem de prietenoase cu cei mici.

 

Copiii si lentilele de contact

Una dintre întrebările care macină gândurile tuturor părinților este ”De când pot purta copiii lentilele de contact?”. Statistic vorbind, peste jumatate din populația Globului are nevoie de corecție optică. Iar această necesitate poate apărea chiar de la cele mai fragede vârste.

În cazul copiilor, ochelarii de vedere și lentilele de contact sunt cele mai potrivite metode pentru a le corecta vederea. În ultimii ani, medicii oftalmologi îi incurajează, din ce în ce mai mult, pe părinți, să opteze pentru lentilele de contact atunci când vine vorba de corectarea unor afecțiuni curente precum miopia, hipermetropia sau astigmastismul, afecțiuni cu care copiii lor au fost recent diagnosticați.

Mai multe detalii referitoare la folosirea si ingrijirea corecta a lentilelor de contact in cazul copiilor, regasiti aici.

 

Trebuie să ne facem griji in privinta copiilor?

Cercetatorii și medicii oftalmologi sunt de părere ca nu avem motive întemeiate pentru a ne face grijă în ceea ce privește utilizarea lentilelor de contact de către copii, deoarece aceștia au capacitatea de a deprinde foarte ușor regulile elementare de aplicare, îndepărtare și îngrijire zilnică a acestor articole optice, astfel încât sănătatea ochilor lor să nu le fie pusă în pericol. Cert este că, începând cu vârsta școlară, copiii sunt capabili să folosească lentilele de contact în condiții de deplină siguranță sanitară.

De la ce vârstă ar trebui să poarte copiii lentile de contact?

Poate dura puțin timp pentru ca un copil să se adapteze la purtarea lentilelor de contact, dar pentru majoritatea copiilor va deveni în curând a doua natură. Fie că le folosesc ca un stimulent de încredere sau pentru a face sportul mai ușor la școală, copiii sunt de obicei purtători entuziaști de lentile de contact.

Totul depinde de cât de matur este copilul tău și de cât de dispuși sunt să aibă grijă de lentilele lor.

Majoritatea optometriștilor recomandă ca vârsta minimă să fie cuprinsă între 12 și 13 ani, dar dacă ai un copil responsabil de 10 ani, poți decide că se poate avea încredere pentru a purta în siguranță lentile de contact.

Tu esti, deci, cea mai în măsură persoană pentru a lua această decizie, dar dacă nu ești sigur, discută cu un optometrist sau un medic oftalmolog, astfel încât să obții o opinie pertinentă. Un medic sau un optomentrist sunt persoanele abilitatea să își dea seama dacă copilul este potrivit pentru purtarea lentilelor de contact sau dacă poate deprinde rapid abilitățile necesare pentru a aplica și îndepărta corect lentilele de contact.

Un studiu a constatat că mai mult de opt din zece copii și adolescenți au deprins cu ușurință curățarea și îngrijirea lentilelor după trei luni de purtare.

Lentile potrivite pentru copii

Cele mai populare lentile pentru copii și adolescenți sunt de lentilele de unică folosință, care se înlocuiesc în fiecare zi. Acest lucru se datorează faptului că nu trebuie să fie curățate și depozitate după fiecare uzură. Produsele de unică folosință tind să fie și mai convenabile și igienice. Lentilele două săptămânale, lunare și torice sunt, de asemenea, o opțiune posibilă, dar alegerea lentilelor va depinde în cele din urmă de adecvarea și prescripția copilului tău.

În concluzie, atunci când observi că al tău copil este pregătit să poarte noile lentile de contact, nu ezita să îi acorzi încredere și să faceți treptat trecerea de la ochelari la accesoriile medicale oftalmologice.