La Zalău: sute de elevi din toate colţurile ţării, la Olimpiada Națională de Educație Tehnologică

Zeci de cadre didactice și sute elevi din toate colțurile țării au luat parte astăzi, 22 aprilie, la deschiderea festivă a Olimpiadei Naționale de Educație Tehnologică – Educație tehnologică și aplicații practice, eveniment care a avut loc în sala de spectacole a Clădirii ”Transilvania”. Concursul, care se desfășoară în perioada 22-26 aprilie la Zalău, la Colegiul Tehnic ”Alesandru Papiu Ilarian” (API), este organizat de Ministerul Educației Naționale prin Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Sălaj şi este cuprins în aria curriculară ”Tehnologii’’. La etapa națională participă 288 de elevi din ciclul gimnazial, din toate județele țării, însoțiți de 48 de cadre didactice. Olimpiada se va derula sub îndrumarea și evaluarea Comisiei centrale formate din 23 de membri: profesori universitari, reprezentanți ai ministerului și ai inspectoratelor din alte județe, cadre didactice de specialitate. Astfel, duminică – 21 aprilie, au fost primiți membrii Comisiei centrale, iar astăzi, la Colegiul API din municipiu a avut loc ședința tehnică a Comisiei centrale de organizare și evaluare a olimpiadei.

Elevii participanți și profesorii însoțitori care au ajuns în Zalău au fost cazați la Colegiul Tehnic API, Liceul Pedagogic ”Gheorghe Șincai”, Liceul Ortodox ”Sfântul Nicolae” și Liceul Tehnologic ”Voievodu Gelu”. Mâine dimineață, marți – 23 aprilie 2019, de la ora 9, se va desfășura proba scrisă, la Colegiul Tehnic API, iar miercuri – 24 aprilie 2019, se vor soluționa eventualele contestații. Pe parcursul întregii zile, elevii și profesorii vor participa la diferite activități cultural-educative pregătite de organizatori. De asemenea, joi – 25 aprilie, de la ora 9, la Colegiul Tehnic API va începe proba practică din cadrul olimpiadei.

La deschiderea festivă a Olimpiadei Naționale de Educație Tehnologică – Educație tehnologică și aplicații practice au luat parte reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj, cadre didactice la Colegiul Tehnic API Zalău, profesori însoţitori ai elevilor participanţi, profesori universitari, reprezentanți ai ministerului și ai inspectoratelor din alte județe, cadre didactice de specialitate şi nu în ultimul rând elevi.

Leave a Comment