Klaus Iohannis vrea „disciplină militară” în lupta anti-Covid

Președintele României, Klaus Werner Iohannis, a vorbit recent despre felul în care ar putea decurge întreaga procedură privind vaccinarea anti-Covid în țară, atunci când vaccinul va ajunge și în România. Președintele a spus că procedura va fi coordonată de un medic militar, la nivel național, în baza unei strategii ce va fi pusă la punct în perioada următoare. Președintele Klaus Iohannis a prezentat primele detalii ale viitoarei campanii de vaccinare, într-o  conferință de presă.

„Am avut a treia ședință pentru pregătirea campaniei de vaccinare, în condițiile în care la nivel european avem motive de optimism. După elaborarea strategiei de vaccinare anti-Covid, care va fi făcută publică săptămâna viitoare, autorităţile au început organizarea propriu-zisă în vederea implementării eficiente a acestei strategii. A fost desemnat un coordonator al campaniei, Valeriu Gheorghiță, medic la Spitalul Militar Central. Vaccinarea va începe cu anumite grupe de populație. Este vorba, într-o primă fază, de personalul medical, de cei aflaţi în grupele de risc, dar şi de lucrătorii din sectoare esenţiale precum educaţie, siguranţă naţională, transporturi, energie, furnizarea de apă şi alimente. Au fost deja stabilite măsurile generale pentru organizarea vaccinării, măsuri care ţin cont de condiţiile specifice de stocare şi transport necesare pentru fiecare produs în parte, dar şi de aspecte speciale, precum echipele de vaccinare, locurile unde se va desfăşura procesul, precum şi programarea populaţiei. Am solicitat experților să comunice clar și transparent aceste măsuri personalului medical și populației”, a mai spus șeful statului. Totodată, acesta a făcut referire și la știrile false ori manipulatoare care, în opinia sa, șubrezesc încrederea  populației în vaccin. „Cred că este deosebit de important să combatem dezinformarea şi fake news-urile (știrile false, nota red.) care sădesc neîncredere şi au un efect manipulatoriu profund nociv. Atât timp cât dovezile ştiinţifice susţin siguranţa şi eficacitatea vaccinurilor, a căror apariţie este oricum direct condiţionată de avizul organismelor ştiinţifice de profil, şi le indică drept principalul factor care poate pune capăt pandemiei, trebuie să ne unim eforturile pentru a implementa o campanie de vaccinare eficientă, care să ne permită reîntoarcerea cât mai rapidă la normalitatea pe care ne-o dorim cu toţii”, a conchis președintele țării. 

4 Thoughts to “Klaus Iohannis vrea „disciplină militară” în lupta anti-Covid”

 1. Anonim

  Suntem convinși că microbii covid vor pocni din călcâie în fața lu jorjică !

 2. Sase sase

  In vederea vaccinarii trebuie făcute înscrieri la medicul de familie, care sa le trimita la centrul de vaccinare. Cine nu se înscrie înseamnă ca nu vrea sa se vaccineze. Ma doare in cot de părerea antivaccinistilor n-au decât sa dacă ce vor. Problema este ca trebuie sa se ia măsuri ca in caz de infectare c-o Covid19 cei nevaccinați din vina lor, sa suporte cheltuielile de spitalizare. La fel ca in cazul accidentelor de circulatie, asigurarea prin CNAS sa nu acopere aceste costuri. Diferența este ca in cazul accidentelor costurile sunt acoperite de RCA sau CASCO. N-au decât sa-și facă o asigurare privată suplimentară. Nu este corect ca din banii contribuabililor sa se plătească niște mofturi ale unor inconștienți.

  1. Www

   Șase Șase cine ești tu că dai ordine la toți populația României și Județului Sălaj și orașul Zalău că spui tu dacă nu ne vaccinam să plătim noi spitalizarea și vaccinul

 3. Www

  Șase Șase eu de exemplu nu vreau să mă vaccinez că nu am incredere în vaccinul cu covid 19 că nu știu ce efecte o să aibă după ce te-ai vaccinat poate peste 3 sau 4 ani poți să ai efecte de exemplu cancer

Leave a Comment