În Sălaj a fost reluată vaccinarea împotriva Covid

Activitatea de vaccinare împotriva Covid-19 a fost reluată în județul Sălaj, iar la Spitalul Orășenesc din Jibou a fost amenajat inclusiv un centru de vaccinare, potrivit datelor puse la dispoziție de oficialii Direcției de Sănătate Publică Sălaj. Din fericire, boala nu mai cauzează probleme grave în județ.

Autoritățile medicale sălăjene spun însă că interesul pentru vaccinare este mic în rândul sălăjenilor. Prea puțini sunt cei care vor să se mai vaccineze. Persoanele interesate trebuie să solicite vaccinarea la medicii de familie sau la Direcția de Sănătate Publică Sălaj și vor fi programate. Și pentru că nu există interes, doar câțiva medici de familie s-au înscris în activitatea de administrare a dozelor de vaccin. Din fericire, boala nu a mai cauzat probleme grave la nivel de județ. În schimb, tot mai mulți sălăjeni sunt interesați de vaccinarea antigripală. Vaccinarea împotriva Covid este realizată în cabinetele a opt medici de familie: Nicoleta Alexan, Simona Brisc, Mariana Burgus, Lucia Butura, Denisa Câmpan, Csakvari Alexandru, Florentina Gorgan și Szekely Istvan, potrivit listei care ne-a fost pusă la dispoziție de conducerea DSP Sălaj. La centrul de vaccinare din Jibou, activitatea se desfășoară între orele 8 și 20. Activitatea de vaccinare împotriva Covid -19 se desfășoară începând din această lună atât cu produsele disponibile deja existente în România, cât și cu noul produs Comiranty Original/Omicron. Condițiile minime de eligibilitate sunt: vârsta minimă de 12 ani, schemă primară completă, adică: o doză de vaccin Janssen/Johnson&Johnson; două doze de vaccin Vaxzevria/Oxford-Astra-Zeneca; o doză de vaccin Vaxzevria/Oxford-Astra-Zeneca + o doză de vaccin Comirnaty/ Pfizer&BioNTech; o doză de vaccin Vaxzevria/Oxford-Astra-Zeneca+1 doză de vaccin Spikevax/Moderna; două doze de Comirnaty/ Pfizer&BioNTech (de tip adult sau pediatric) și două doze de vaccin Spikevax/Moderna. De asemenea, trebuie să treacă minimum 3 luni de la administrarea ultimei doze din schema primară sau de la administrarea oricărei doze de rapel (booster).

One Thought to “În Sălaj a fost reluată vaccinarea împotriva Covid”

  1. […] Activitatea de vaccinare împotriva Covid-19 a fost reluată în județul Sălaj, iar la Spitalul Orășenesc din Jibou a fost amenajat inclusiv un centru de vaccinare, potrivit datelor puse la dispoziție de oficialii Direcției de Sănătate Publică Sălaj. Din fericire, boala nu mai cauzează probleme grave în județ. Autoritățile medicale sălăjene spun însă că interesul pentru vaccinare este mic în rândul sălăjenilor. Prea puțini sunt cei care vor să se mai vaccineze. Persoanele interesate trebuie să solicite vaccinarea la medicii de familie sau la Direcția de Sănătate Publică Sălaj și vor… Citeste mai mult […]

Leave a Comment