Ce e cu lumea asta?

A trecut și 1 Decembrie, au dispărut stegulețele, gata cu patriotismul, România este iar înjurată de românii sătui de sistem, de politizarea până-n măduva oaselor inclusiv a unor structuri militarizate. Totul e politizat, credeți-mă. Ce e cu țara asta, ce e cu noi? Suntem în decembrie, iar lumea parcă e tot mai grăbită. Toți s-au trezit să facă ceva acum, pe final de an. Ne facem poze lângă bradul de la târgul de Crăciun din Sibiu, vizităm târgurile din alte orașe, noi suntem cu tarabele, cu mașinuțele pentru copii. N-ai ce vedea în weekend, aproape totul e închis. M-am apropiat de o statuie, n-am înțeles nimic, scrie doar în ungurește. De ce doar în ungurește? Numai autoritățile știu. Sigur, voi fi acuzat de șovinism. Străzile sunt tot mai pline, până și sălăjeanul s-a făcut rău, a devenit rece, a învățat de la neamț, de la austriac, de la altul. Ajungi în intersecție și vrei să treci? Nu te mai lasă nimeni! Noroc cu șoferul de la Transurbis, el e cel care te mai lasă, băiatul cu bemveu e mult prea orgolios, se uită, te privește și pleacă mai departe. Se simte puternic. Toți se grăbesc, dar aproape nimeni nu știe unde. Zilnic aud oameni care se plâng de bani puțini, dar în magazin curg comenzile pentru telefoane scumpe, orașul e tot mai plin de mașini, lumea e tot mai grăbită, nu se mai gătește, căutăm platouri, vrem aranjamente, curg pe Facebook miile de poze cu specific de Crăciun. Sunt la modă, ne îmbrăcăm în roșu, ne așezăm în fața falselor șeminee și lăsăm impresia că suntem fericiți, că se apropie Crăciunul. Ce bine dă pe Facebook. Primesc o groază de comunicate, curg lansările de carte în toată țara, toți lansează cărți, scriu, dar nu prea văd oameni care să citească. Sigur sunt orb. Lumea e agitată, magazinele sunt pline, vine Crăciunul, e perioada îmbuibării, a bețiilor crunte. La înmatriculări e coadă, la telefoane se stă la rând, librăriile sunt goale, politicienii mint cu nerușinare, iar mii de români se plâng că nu le-au fost încărcate cardurile sociale. Sigur eu sunt nebun și nu înțeleg. Trec pe lângă ANL-urile din Dumbrava. Un bătrân e căzut pe trotuar. Lumea trece indiferentă. Opresc, mă duc la cel căzut, pare inert. Sun la 112, anunț că un bărbat e căzut pe trotuar și nu mișcă, pare bolnav. Brusc, bărbatul își ridică mâna, mă privește și mă înjură de mamă. E mort de beat! Ce e cu lumea asta, încotro ne grăbim?

4 Thoughts to “Ce e cu lumea asta?”

  1. […] A trecut și 1 Decembrie, au dispărut stegulețele, gata cu patriotismul, România este iar înjurată de românii sătui de sistem, de politizarea până-n măduva oaselor inclusiv a unor structuri militarizate. Totul e politizat, credeți-mă. Ce e cu țara asta, ce e cu noi? Suntem în decembrie, iar lumea parcă e tot mai grăbită. Toți s-au trezit să facă ceva acum, pe final de an. Ne facem poze lângă bradul de la târgul de Crăciun din Sibiu, vizităm târgurile din alte orașe, noi suntem cu tarabele, cu mașinuțele pentru copii. N-ai… Citeste mai mult […]

  2. […] A trecut și 1 Decembrie, au dispărut stegulețele, gata cu patriotismul, România este iar înjurată de românii sătui de sistem, de politizarea până-n măduva oaselor inclusiv a unor structuri militarizate. Totul e politizat, credeți-mă. Ce e cu țara asta, ce e cu noi? Suntem în decembrie, iar lumea parcă e tot mai grăbită. Toți s-au trezit să facă ceva acum, pe final de an. Ne facem poze lângă bradul de la târgul de Crăciun din Sibiu, vizităm târgurile din alte orașe, noi suntem cu tarabele,  » Mai multe detalii […]

  3. Românica mafiotă

    În românica nu e chiar așa de grav că totul e politizat, și în socialism funcțiile erau controlate de PCR, alta e problema. Românica e un stat mafiot, dirijat de un stat paralel, din foști „securiști”, de aceea nu ne primesc în Schengen. Un exemplu banal, la fotbal, cfr câștigă pe bandă rulantă titluri la fotbal deoarece în spatele neluțului paravan e o grupare de tip mafiot. Mass-media face clăbuci că în acest grup ar fi Coldea, Rus &. Degeaba !

  4. Taran

    Românica-i mama ta, omule care eşti, de esti. Ce legatura are tara asta, batjocorita si asa de toti, cu diminutivul asta netrebnic? Daca si noi o batjocorim, ce dracu sa asteptam de la straini??? Spune-i pe numele ei adevarat ROMÂNIA sau RO-MÎNIA!!! Dar lasa porcariile…Ce dracului?

Leave a Comment