Iarna blândă reduce numărul pacienţilor afectaţi de viroze şi pneumonii

Spre deosebire de anii anteriori, când virozele făceau ravagii în sezonul rece, în această perioadă, numărul infecţiilor acute ale căilor respiratorii superioare a fost net inferior celui din perioada similară din 2017.
Potrivit datelor prezentate de către oficialii Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj, în prima săptămână a anului în curs, la nivelul judeţeului au fost înregistrare 897 de cazuri de viroze respiratorii, cele mai multe – 284 la număr – la grupa de vârstă 15-49 de ani. Din acest total, susţine Ligia Marincaş, directorul DSP Sălaj, doar nouă – toţi copii – au necesitat spitalizarea în vederea administrării tratamentului. Spre comparaţie, 2017 a debutat cu 1.614 infecţii respiratorii.

În ceea ce priveşte pneumoniile, sursa citată a precizat că în Sălaj s-au îmbolnăvit 159 de persoane, cele mai numeroase cazuri fiind la categoria de vârstă 15-49 (53 de cazuri), respectiv peste 65 de ani (31 de cazuri). Mai puţin de un sfert dintre pacienţii diagnosticaţi cu pneumonii au fost internaţi, majoritatea fiind copii. Asta în condiţiile în care în prima săptămână a anului trecut, fuseseră identificate 266 de îmbolnăviri (+66 procente). Din fericire, în judeţ nu a fost înregistrat niciun caz de gripă.
Reducerea acestor indicatori este pusă în principal pe seama temperaturilor blânde de la începutul anului.
Reprezentantul DSP Sălaj a mai arătat că în acest sezon rece, judeţului i-au fost livrate 11.510 doze de vaccin antigripal, din care peste 82 la sută au fost deja administrate.

Leave a Comment