Gripa a ucis un adolescent de 15 ani din Sălaj

Gripa a făcut prima victimă în Sălaj. Un adolescent în vârstă de 15 ani din judeţul Sălaj a decedat din cauza gripei de tip B, a anunţat Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile. Este primul caz de gripă din judeţ şi al doilea deces înregistrat la nivel naţional din cauza acestui virus.

„A fost înregistrat un deces nou confirmat cu virus gripal, tip B: copil în vârstă de 15 ani, de sex masculin, din judeţul Sălaj, fără condiţii medicale pre-existente cunoscute, nevaccinat antigripal”, a anunţat CNSCBT.

Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj, Ligia Marincaş, copilul a fost spitalizat iniţial la Dej, de unde a fost transferat la Clinica de Boli Infecţioase Cluj-Napoca.

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripa clinic, IACRS şi pneumonii) a fost de 74.953, cu 26, 2 la sută mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent şi cu 61 la sută mai mare faţă de cel înregistrat în săptămâna precedentă.

De la începutul sezonului 2017-2018 au fost înregistrate două decese confirmate cu virus gripal, tip B, faţă de nouă în sezonul precedent, toate cu virus gripal tip A, subtip H3. Miercuri, instituţia a anunţat decesul unei femei de 69 de ani din Bucureşti înregistrat în prima săptămână din acest an din cauza virusului gripal, tip B. Ea nu era vaccinată anti-gripal.

Până la data de 7 ianuarie, 625.946 de persoane din grupele la risc au fost vaccinate.

Leave a Comment