Grevă de avertisment la Spitalul Judeţean

Angajaţii Spitalului Judeţean Sălaj şi cei ai Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj se vor afla în grevă de avertisment luni, între 9 şi 11, pentru ca vineri, 11 mai, să declanşeze greva generală pe termen nelimitat, ca urmare a reducerilor salariale cauzate de plafonarea sporurilor. La acţiune vor participa doar salariaţii care sunt în afara orelor de program, din dorinţa de a nu-i afecta pe bolnavii din Spital, ne-a declarat liderul Sanitas Sălaj, Chelement Hodiş. Potrivit acestuia, cei mai afectaţi sunt asistenţii medicali din secţii precum laboratorul de analize medicale, boli infecţioase, psihiatrie, TBC sau UPU, infirmierele, brancardierii, registratorii medicali, biologii, chimiştii, farmaciştii sau psihologii. Veniturile acestora au scăzut cu sume cuprinse între 100 şi 1.300 de lei.

Protestatarii sunt nemulţumiţi de prevederile legii salarizării, despre care susţin că este „incompletă și discriminatorie” şi că „a generat o adevărată criză în Sănătate și Asistență socială”. Ei cei cer eliminarea plafonului de 30% pentru plata sporurilor în sistemul sanitar, creşteri salariale pentru tot personalul din sanatate şi asistenţă socială, asigurarea veniturilor cel puţin la nivelul lunilor ianuarie/februarie pentru categoriile care nu au fost încadrate cu salariile de baza aferente anului 2022, recunoaşterea oficială că moaşele, tehnicienii medicali şi surorile medicale sunt asimilaţi asistentului medical în ce priveşte momentul de aplicare a creşterilor salariale, încheierea contractului colectiv de muncă la nivelul sectorului de activitate sanatate şi activităţi sanitar-veterinare şi impozitarea cu 10% a normei de hrană.
Pentru declanşarea grevei generale, în 11 mai, au semnat 657 de angajaţi din SJU Zalău şi 37 de angajaţi din DSP.

One Thought to “Grevă de avertisment la Spitalul Judeţean”

  1. Anonim

    Salariile din sanatate sunt bune, mai mari ca in invatamant. Cine nu se mai satura de bani, sa emigreze, nu-! retinem.ai sunt si altii care trebuie sa traiasca. Valea !

Leave a Comment