Frigul face victime: Peste 1.100 de sălăjeni au fost diagnosticaţi cu viroze şi pneumonii

Peste 1.100 de cazuri de infecţii respiratorii şi aproape 80 de pneumonii au fost înregistrate, în numai şapte zile, în judeţul Sălaj. Cel mai vulnerabil segment de populaţie s-a dovedit a fi cel al copiilor, în rândul cărora au fost înregistrate nu mai puţin de 429 de cazuri.

Scăderile bruşte ale temperaturii din ultima perioadă au dus la creşterea numărului de viroze şi pneumonii printre sălăjeni. Astfel, potrivit informaţiilor furnizate de Ligia Marincaş, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, în intervalul 30 septembrie-6 octombrie, 1.125 de persoane au fost diagnosticate cu infecţii acute ale căilor respiratorii. Dintre acestea, cele mai multe diagnostice au privit segmentul de vârstă 5-14 ani, fiind depistate 429 de cazuri, urmate de cele 321 de cazuri, descoperite în rândul sălăjenilor cu vârste cuprinse între 15 şi 49 de ani. Pe de altă parte, cele mai multe îmbolnăviri au fost uşoare şi medii, nefiind necesară spitalizarea decât în cazul a 12 persoane.
Tot în aceeaşi perioadă au fost semnalate şi 79 de pneumonii, cele mai multe fiind depistate în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 15 şi 49 de ani. Potrivit oficialului DSP Sălaj, s-a dispus internarea în 29 de astfel de cazuri, în majoritatea fiind vorba despre copii cu vârste cuprinse între 5 şi 14 .

Alte articole

Leave a Comment