FACIAS solicită Ministerului Sănătăţii să clarifice urgent situaţia vaccinului antigripal

Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) solicită urgent Ministerului Sănătăţii să comunice care este situaţia stocurilor de vaccin antigripal, conform unui comunicat trimis redacţiei.

Solicitarea FACIAS vine în condiţiile în care se prefigurează o criză de vaccin antigripal, care s-a epuizat din farmacii în doar câteva ore. Stocurile farmaciilor sunt, în marea lor majoritate, zero, existând numeroase comenzi de vaccin care nu au putut fi onorate. Cererea este atât de mare încât există şi liste de aşteptare pentru cei care vor să îl cumpere.

„Nici măcar medicii de familie nu au primit suficiente doze de vaccin în prima tranşă, când ar fi trebuit vaccinate toate persoanele din grupele de risc. În plus, până astăzi Ministerul Sănătăţii nu a comunicat când ar trebui să fie livrată a doua tranşă a vaccinului. Ministerul Sănătăţii trebuie să explice exact care este explicaţia pentru această nouă criză şi modul în care intenţionează să se asigure că toţi românii care doresc se vor putea vaccina antigripal în perioada următoare”, mai arată sursa citată.

Specialiştii au atras atenţia că situaţia poate deveni gravă în perioada următoare, în momentul în care infectările cu gripa sezonieră se vor suprapune cu cele cu noul coronavirus, iar criza sanitară se poate adânci.

Sursa: www.bursa.ro

Leave a Comment