Explozie de viroze în ultima săptămână

 

Vremea extrem de capricioasă şi-a pus în mod nefast amprenta asupra sănătăţii sălăjenilor. Peste 1.700 de persoane s-au prezentat în ultimele şapte zile la medic cu simptome ale unor infecţii respiratorii, mai multe cu circa 27 la sută mai multe decât săptămâna precedentă, cei mai sensibili la bolile de sezon dovedindu-se a fi copiii.
Potrivit informaţiilor primite de la Ligia Marincaş, directorul Direcţiei de Sănătate (DSP) Publică Sălaj, în ultima săptămână, circa 1.748 de sălăjeni au fost diagnosticaţi cu infecţii acute ale căilor respiratorii. Dintre aceştia, doar 13 au avut nevoie de tratament în regim de spitalizare. „Majoritatea îmbolnăvirilor au fost forme medii şi uşoare, doar 13 pacienţi au necesitat internarea. Din totalul pacienţilor diagnosticaţi cu infecţii ale căilor respiratorii, cei mai mulţi, respectiv 611, fiind copii cu vârste cuprinse între cinci şi 14 ani”, a explicat oficialul DSP Sălaj.

Cazurile de pneumonie, în creştere cu peste 20 la sută
Tot în aceeaşi perioadă au fost înregistrate şi 129 de cazuri de pneumonie, cu aproximativ 21 la sută mai multe faţă de săptămâna trecută. Cele mai multe au fost depistate în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 15 şi 49 de ani. Aproape un sfert dintre sălăjenii diagnosticaţi cu pneumonie au fost internaţi pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Comparativ cu acelaşi interval al anului precedent, potrivit directorului DSP Sălaj s-a constatat o creştere a cazurilor de viroze şi pneumonii, însă nu una semnificativă. „Faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, s-a observat o oarecare creştere, dar nu putem să spunem că este una semnificativă, având în vedere că s-au înregistrat aproximativ 1.336 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii şi circa 103 de pneumonie”, a opinat Ligia Marincaş.

Alte articole

Leave a Comment