Şimleuan condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare pentru profanare de morminte

Tânărul de 20 de ani, din Şimleu Silvaniei, care a încercat, la finele anului trecut, să fure din cimitirul din localitate, a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de doi ani şi şase luni. Sentinţa a fost pronunţată miercuri, 15 octombrie, de către magistraţii Judecătoriei Şimleu Silvaniei, aceasta putând fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.

Reamintim că în 23 decembrie, Simion Daniel Hărăguş a pătruns în incinta Cimitirului Reformat, unde a dezgropat un sicriu cu intenţia de a fura bijuteriile decedatei, însă nu a găsit nimic. Tânărul a fost trimis în judecată în cursul lunii iulie a acestui an, sub acuzaţia de profanare de morminte.
În opinia primarului oraşului Şimleu Silvaniei, Septimiu Ţurcaş, doar lipsa de educaţie poate să îi împingă pe astfel de oameni să recurgă la asemenea gesturi. “Este prima dată când aud de un asemenea incident şi îmi pare rău că astfel de oameni reuşesc, prin asemenea gesturi, să ştirbească imaginea unei comunităţi. O posibilă explicaţie ar fi, în primul rând, lipsa educaţiei”, menţiona la acea vreme edilul urbei de sub Măgură.

A furat icoanele din cimitir
În anul precedent, un minor de 15 ani, din Zalău, a ajuns în faţa instanţei, fiind acuzat de aceeaşi infracţiune. Faţă de tânărul din Şimleu Silvaniei, zălăuanul “a reuşit” să producă o pagubă de aproape 3.000 de lei. Acesta a desprins litere şi cifre din bronz, precum şi icoane de pe două pietre funerare din cimitirul din localitate, ducând la degradarea lor. Ba mai mult, minorul a vândut inscripţiile la fier vechi, valoarea prejudiciului ridicându-se la 2.800 de lei.

 

Alte articole

Leave a Comment