Este în dezbatere un proiect de lege privind vaccinarea, care poate deveni obligatorie în anumite condiţii

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că „este în dezbaterea Parlamentului un proiect de lege privind vaccinarea, care prevede pentru anumite situaţii şi posibilitatea de a se institui obligativitatea”.

Acesta susţine că proiectul nu este într-o variantă finală şi că actuala formă trebuie îmbunătăţită şi că se vor purta în continuare discuţii pe acest subiect.

„Eu vă spun că cea mai bună formă de imunizare este să te vaccinezi”, a declarat Orban.

„Doamne fereşte, îmi doresc să fie cât mai puţini oameni care să se îmbolnăvească şi mai ales care să rişte să dezvolte forme grave ale virusului.” a mai adăugat acesta.

Întrebat daca legea respectivă face referire şi la vaccinurile împotriva COVID-19, Ludovic Orban a declarat: „Vă daţi seama că practic se dezbate din legislatura trecută. Noi am suspendat, prin decizia conducerii coaliţiei, proiectele pentru a primi punct de vedere de la Guvern. Ea se va redezbate. Când a fost înaintat proiectul nu era confuntarea cu pandemia de COVID-19”.

Amintim că Marea Curte a CEDO a stabilit într-o hotărâre că „Vaccinarea obligatorie este necesară într-o societate democratică”, într-un proces dintre un grup de părinţi care au refuzat să îşi vaccineze copiii şi autorităţile din Cehia, după ce copiii acestora nu au fost admişi la grădiniţă.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

5 Thoughts to “Este în dezbatere un proiect de lege privind vaccinarea, care poate deveni obligatorie în anumite condiţii”

 1. Mircea

  Sa se vaccineze el cu neamul lui

 2. Alb Mihai

  Ca bine zici….Mircea

 3. Mitica

  Cine iti garanteaza ca nu patesti nimic….sa le fie rusine

 4. Anca

  Nesimtitiiiiiiiiiii

 5. Maria But

  Sa va ia dracu cu vaccin cu tot

Leave a Comment