Elicopterul SMURD, solicitat la Zalău pentru o fetiţă de un an

Elicopterul SMURD a fost solicitat joi, 6 septembrie, de către medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, pentru a asigura transportului unui pacient la o clinică din judeţul Cluj.
În încercarea de a afla detalii despre această intervenţie, am solicitat informaţii de la reprezentanţii celei mai mari unităţi spitaliceşti din Sălaj. Într-un răspuns evaziv, oficialii SJU Zalău ne-au transmis doar că „transportul cu elicoterul SMURD a fost necesar pentru o pacientă de 1 an şi 5 luni din Zalău, către Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca” şi nu au făcut nicio referire la motivele care au impus acest lucru.
Nu este pentru prima dată când conducerea Spitalului alege să transmită presei doar frânturi de informaţie, ascunzându-se după Legea drepturilor pacientului. Interesant este că deşi această lege acţionează la nivel naţional, multe alte spitale din ţară au găsit pârghiile care să le permită o comunicare corectă şi eficientă cu presa.

Alte articole

2 Thoughts to “Elicopterul SMURD, solicitat la Zalău pentru o fetiţă de un an”

  1. Anonim

    Cam obraznic ce scrii, Andrea Vilcovschi! NU AI DREPTUL să știi mai mult, drepturile pacientului și drepturile copilului nu pot fi încălcate pentru că o ziaristă vrea bîrfă! Dar dacă nu mai poți, ai dreptul să cauți în coșurile de gunoi de la spital.

  2. Pop

    Sunt o ruda a fetitei care a fost transportată cu elicopterul joi. Nu cred ca sunteti medici ca sa stiti urgenta fetitei de a fii transportată si nici rostul acelor detalii.
    In primul rand scrieti un articol referitor la faptul ca dr Tamas de la ambulanță nu a fost disponibila sa insoteasca ambulanta pana la cluj, motivand faptul ca are o alta urgenta. Dar „intamplarea” face ca dupa o ora aceeasi doctorita poate veni sa transporte fetita pana la elicopter.

Leave a Comment