Bani mai mulţi pentru elevii sălăjeni din familii sărace

Guvernul a majorat sumele pe care le primesc, lunar, elevii de liceu care provin din familii sărace. Astfel, bursele beneficiarilor programului cresc de la 180, la 250 de lei.
„A fost aprobată o Hotărâre de Guvern pentru modificarea şi completarea acelei hotărâri de Guvern ce priveşte aprobarea criteriilor şi a cuantumului sprijinului financiar ce se acordă elevilor în cadrul

Programului naţional de protecţie socială <Bani de liceu>, deci e vorba de o suplimentare. Începând cu noul an şcolar, fiecare beneficiar va primi lunar, pe toată durata cursurilor, în situaţia respectării tuturor condiţiilor prevăzute în legislaţie, suma de 250 de lei lunar faţă de 180 de lei lunar, cât era până în prezent”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

În acelaşi timp, a fost modificat şi unul dintre criteriile importante pentru acordarea acestui sprijin. Vor putea depune cereri pentru burse elevii ale căror familii au venituri medii de 500 lei pentru fiecare membru. Până acum, plafonul era de 150 de lei. Potrivit sursei citate, modificarea vine în contextul nevoii de a corela plafonul de acordare a sprijinului cu situaţia economică actuală, având în vedere că salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată este, de la 1 ianuarie 2018, de 1.900 lei lunar.
Pe de altă parte, Guvernul vrea să recupereze aceşti bani de la Uniunea Europeană şi va face o cerere de rambursare în cadrul Programului operaţional „Capital Uman”.
În anul şcolar 2017-2018, 183 de elevi sălăjeni au primit „bani de liceu”.

Leave a Comment