Cutremurător! Peste o sută de minore din Sălaj au devenit mame în acest an

2021 a fost un an sumbru, cel puțin în privința numărului de copii care au devenit părinți. Fete de 13 sau 14 ani au ajuns mame, totul pe fondul lipsei de educație sau a unor obiceiuri demne de Evul Mediu. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în comunități vulnerabile.

Datele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sălaj ne arată foarte clar situația mamelor minore din acest an. Potrivit instituției, în acest an, în județul nostru au fost înregistrate 104 mame minore, copii care au născut copii. Directorul DGASPC Sălaj, Violeta Milaș, a atras de nenumărate ori atenția asupra necesității derulării unor programe educaționale, sanitare și de sprijin mai ales în comunitățile vulnerabile, programe derulate de medici de familie și de primării. Iar acolo unde asemenea programe există, situația este cu totul alta, cazurile de mame minore fiind inexistente.

Mai puțini copii abandonați

În acest an, în Sălaj au fost abandonați trei copii, și în aceste cazuri fiind vorba de părinți din comunități vulnerabile. Din fericire, tendința a fost una de scădere în cazul abandonului de copii.

Imagine cu caracter informativ

One Thought to “Cutremurător! Peste o sută de minore din Sălaj au devenit mame în acest an”

  1. Anonim

    Să nu cumva să se introducă educația sexuală în școli – nu e creștinește. Vrem mai multe mame minore și mai mulți copii abandonați, în spiritul iubirii creștine.

Leave a Comment