Cum să-ți menții un zâmbet sănătos?

Se spune deseori că zâmbetul este hrană pentru suflet. Însă, acest lucru se aplică doar în cazul unui zâmbet sănătos. Îngrijește-ți dinții în fiecare zi și schimbă lumea cu zâmbetul tău. Pentru o igienă corectă, sunt necesari câțiva pași de care să ții cont zilnic. Află mai jos care sunt aceștia.

Consultă medicul stomatolog de două ori pe an

Un control de rutină de două ori pe an este recomandat pentru depistarea din timp a eventualelor probleme stomatologice. Fie că ai nevoie de un aparat dentar sau deja porți și ai nevoie de ajustări și întreținere specializată, fie că dantura ta necesită tratamente precum detartraj, albire profesională, medicul stomatolog va efectua toate procedurile necesare pentru a te ajuta să obții un zâmbet sănătos.

Uneori este nevoie de proceduri mai complexe, precum cele de implant dentar sau tratarea cariilor, proceduri ce pot fi diminuate dacă se menține o igienă orală adecvată.

Nu uita să te periezi pe dinți după fiecare masă

Cu siguranță știi deja că periajul dinților după fiecare masă este un procedeu recomandat de absolut toți dentiștii. Dacă ești la job și din diverse motive nu poți ajunge la periuța de dinți, urmează această recomandare dimineața și seara. Periajul dinților va diminua formarea plăcii bacteriene, placă vinovată pentru o serie de probleme dentare mai mult sau mai puțin grave.

Curăță-ți dinții cu produse potrivite

Deși curățarea dinților poate părea o sarcină simplă, ceea ce și este de fapt, trebuie menționat totuși că pentru întreținerea și curățarea adecvată, trebuie să utilizezi produse destinate dinților tăi. Dinții sensibili necesită o pastă de dinți specială, iar dinții predispuși la placa bacteriană necesită o îngrijire mai complexă. Întreabă-ți medicul dentist de fiecare dată când ajungi la cabinetul acestuia, ce produse îți recomandă să folosești, pentru a-ți menține dinții într-o stare perfectă și pentru a elimina toate depunerile.

Adoptă o dietă echilibrată

Pentru un zâmbet sănătos, dar și pentru sănătatea ta generală, încearcă pe cât posibil să adopți o dietă alimentară echilibrată, care să-ți mențină dinții curați și sănătoși. Evită consumul de zahăr, bomboanele tari, gumele de mestecat și fructele acide.

Consumă în schimb alimente bogate în calciu, precum laptele și iaurtul, dar și mere, căpșuni, citrice, legume bogate în vitamina A și ceai verde. Toate acestea, împreună, îți vor proteja dinții, vor stimula producția de colagen, atât de necesară pentru sănătatea gingiilor, vor preveni de asemenea și formarea plăcii bacteriene, iar sistemul osos îți va deveni mai puternic.

Cu ajutorul unui consult regulat la medicul stomatolog, alături de efectuarea intervențiilor dentare la timp, igiena orală corectă și o dietă echilibrată, te vei putea bucura de dinți frumoși, drepți și sănătoși.

One Thought to “Cum să-ți menții un zâmbet sănătos?”

  1. […] Se spune deseori că zâmbetul este hrană pentru suflet. Însă, acest lucru se aplică doar în cazul unui zâmbet sănătos. Îngrijește-ți dinții în fiecare zi și schimbă lumea cu zâmbetul tău. Pentru o igienă corectă, sunt necesari câțiva pași de care să ții cont zilnic. Află mai jos care sunt aceștia. Consultă medicul stomatolog de două ori pe an Un control de rutină de două ori pe an este recomandat pentru depistarea din timp a eventualelor probleme stomatologice. Fie că ai nevoie de un aparat dentar sau deja porți și…  » Mai multe detalii […]

Comments are closed.