Cum poți proteja un dinte cu tratament de canal: Tehnologia CEREC

Sănătatea orală este esențială pentru calitatea vieții noastre, iar păstrarea dinților sănătoși și funcționali este un obiectiv de bază. Unul dintre procedeele stomatologice comune care vizează menținerea dintelui în cavitatea bucală este tratamentul de canal. Această procedură este adesea necesară atunci când pulpa (țesutul moale din interiorul dintelui) este infectată sau deteriorată în mod semnificativ. Cu toate acestea, un dinte care a suferit tratament de canal poate deveni fragil și predispus la fracturi. Prin parcurgerea acestui articol vei afla cum poți proteja a unui dinte cu tratament de canal  prin intermediul unei tehnologii de top, tehnologia CEREC.

1. Cum apare riscul de fracturare a dintelui?

După ce un dinte suferă tratament de canal, acesta devine mult mai fragil. Pulpa care furnizează nutrienți și umiditate dintelui, este eliminată în timpul tratamentului de canal, iar dintele rămâne fără această sursă vitală de susținere. În plus, dintelui i se îndepărtează adesea o parte semnificativă din structura sa naturală pentru a permite accesul la canalul radicular. Toți acești factori fac dintele mai fragil și mai predispus la fisurare, la fracturea smalțului și la pierderea prematură.

Riscul de fractură este crescut mai ales în cazul dinților posteriori ce suferă un stres mecanic repetat și sunt supuși unor forțe mai mari în timpul masticației. Este important să se înțeleagă că un dinte poate deveni mai vulnerabil la daunele ulterioare chiar și cu tratamentul de canal realizat impecabil.

2. Coroana Endodontică (Endocrown)

Una dintre modalitățile eficiente de protejare a unui dinte cu tratament de canal este utilizarea unei coroane endodontice, cunoscută și sub denumirea de endocrown. Aceasta este o coroană special concepută pentru a acoperi și a proteja un dinte care a suferit un tratament de canal. Coroanele endodontice sunt indicate atunci când dintelui îi lipsește o cantitate semnificativă de smalț sau când dintele are o structură slabă și fragilă.

Principalele avantaje ale Endocrown includ:

Protecția maximă:

Endocrown acoperă complet dintele, asigurându-i o protecție adecvată împotriva fracturilor.

Estetică îmbunătățită:

Endocrown sunt create pentru a se potrivi perfect cu restul dinților, astfel încât aspectul lor să fie natural și estetic.

Rezistență mecanică crescută:

Endocrown sunt realizate din materiale durabile, cum ar fi ceramica sau zirconiul, care pot rezista cu succes forțelor masticatorii.

3. Tehnologia CEREC în protejarea dinților cu tratament de canal

Tehnologia CEREC (CEramic REConstruction) reprezintă o revoluție în domeniul stomatologiei și oferă soluții rapide și precise pentru restaurarea dinților cu tratament de canal. CEREC permite crearea coroanelor dentare și a altor restaurări dentare direct în cabinetul medicului dentist. Este eliminat timpul de așteptare de aproximativ o săptămână sau uneori chiar două necesar realizării coroanei într-un laborator de tehnică dentară.

Beneficiile tehnologiei CEREC:

Rapiditate:

Procedurile CEREC sunt mult mai rapide decât cele tradiționale, deoarece nu este nevoie de etape multiple sau de amprente clasice.

Precizie:

CEREC utilizează imagini digitale precise ale dintelui pentru a crea o restaurație personalizată care se potrivește perfect.

Confort pentru pacient:

Datorită procedurii rapide și a eliminării amprentelor tradiționale, pacienții pot beneficia de un tratament mult mai confortabil.

Estetică îmbunătățită:

Restaurările CEREC sunt concepute pentru a se potrivi perfect cu restul dinților, oferind un aspect natural și atrăgător.

CEREC Coroane din ceramica

4. Invitație la clinica Dr. Codrean

Clinica Dr. Codrean este un centru de excelență în domeniul stomatologiei, unde tehnologia CEREC este la dispoziția pacienților. Dacă sunteți interesat să protejați un dinte cu tratament de canal sau să vă îmbunătățiți estetica zâmbetului, vă invităm să ne vizitați pentru a beneficia de cele mai avansate tehnologii și servicii de înaltă calitate.

La clinica Dr. Codrean, vă puteți aștepta la:

O echipă de specialiști:

Avem o echipă dedicată de medici stomatologi și tehnicieni dentari cu experiență care colaborează pentru a vă oferi cele mai bune soluții pentru sănătatea și estetica zâmbetului dumneavoastră.

Tehnologie de vârf:

Utilizăm tehnologia CEREC pentru a oferi proceduri eficiente, rapide și precise pentru restaurarea și protejarea dinților cu tratament de canal.

Abordare personalizată:

Înțelegem că fiecare pacient are nevoi unice, așa că dezvoltăm planuri de tratament personalizate pentru a vă asigura că obțineți rezultatele dorite.

Atmosferă confortabilă:

Vă oferim un mediu relaxant și prietenos, astfel încât vizita dumneavoastră să fie cât mai plăcută.

Concluzie

Protejarea unui dinte cu tratament de canal este esențială pentru menținerea sănătății și funcționalității acestuia. Coroanele endodontice și tehnologia CEREC reprezintă soluții eficiente și avansate pentru rezolvarea acestei probleme. La clinica Dr. Codrean, suntem dedicați să vă ajutăm să vă păstrați zâmbetul frumos și sănătos. Vă invităm să ne contactați pentru a programa o consultație și pentru a afla cum vă putem ajuta să vă protejați dinții cu tratament de canal și să vă îmbunătățiți sănătatea orală.

 

Cu un deosebit respect, 

Dr. Codrean Ciprian, medic dentist

Clinica Dr. Codrean, Letca, jud. Sălaj

www.drcodrean.ro

One Thought to “Cum poți proteja un dinte cu tratament de canal: Tehnologia CEREC”

  1. […] Sănătatea orală este esențială pentru calitatea vieții noastre, iar păstrarea dinților sănătoși și funcționali este un obiectiv de bază. Unul dintre procedeele stomatologice comune care vizează menținerea dintelui în cavitatea bucală este tratamentul de canal. Această procedură este adesea necesară atunci când pulpa (țesutul moale din interiorul dintelui) este infectată sau deteriorată în mod semnificativ. Cu toate acestea, un dinte care a suferit tratament de canal poate deveni fragil și predispus la fracturi. Prin parcurgerea acestui articol vei afla cum poți proteja a unui dinte cu tratament de canal  prin… Citeste mai mult […]

Comments are closed.