Criză de sânge!

„Nu avem sânge! Rugăm persoanele interesate să vină la sediul Centrului de Transfuzie Sanguină din Zalău pentru a dona”, este mesajul cadrelor medicale sălăjene.

Directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Sălaj, dr. Cristina Ilieș, ne-a declarat astăzi că „este o perioadă destul de dificilă într-un context deosebit din punct de vedere medical. Sunt foarte mulți pacienți sălăjeni cu patologii complexe, oameni internați la clinicile din Cluj Napoca. Pentru acești pacienți trebuie să avem în permanență sânge. Este nevoie de toate grupele de sânge. Din păcate, numărul pacienților este foarte mare și încercăm să facem față și comenzilor pentru cererile din județ, dar să ajutăm și județele din jur. Tocmai de asta îi îndemnăm pe toți cei care sunt sănătoși și doresc să ofere o mână de ajutor, să vină la Centrul de Transfuzie Sanguină din Zalău, să doneze sânge și să facă o faptă bună”.

Teamă printre donatori

Potrivit directorului Centrului de Transfuzie Sanguină Sălaj, printre potențialii donatori există o oarecare teamă în actualul context sanitar. „Cu siguranță există o oarecare teamă, reticență, dar trebuie să știe că la centrul nostru sunt respectate toate normele sanitare în vigoare, iar donarea se face în condiții de siguranță, pentru prevenirea unor eventuale infecții cu noul coronavirus. Personalul medical este vaccinat, există măsuri clare de prevenire și lucrurile merg bine din acest punct de vedere. Ne lipsesc doar donatorii. Centrul este deschis zilnic între orele 7,30 – 14, iar sâmbătă între orele 8-12”, a adăugat dr. Ilieș.

Beneficii pentru donatori

Pe lângă beneficiile medicale ale donării de sânge, donatorii primesc tichete de masă, o zi liberă de la muncă, dar și un set gratuit de analize a cărui valoare este de aproximativ 400 de lei.

Leave a Comment