Covid-19 în Sălaj: Zalăul, în topul localităților cu cele mai multe cazuri active

 Zalăul rămâne în continuare localitatea cu cele mai multe cazuri active de coronavirus din județ. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, din cele 91 de cazuri active în prezent (344 înregistate în total de la începutul pandemiei), cele mai multe, 56, sunt în municipiu (în creștere cu două cazuri comparativ cu raportarea din cursul zilei de miercuri – 26 august). În prezent situația se prezintă astfel: Zalău-56 de cazuri, Cehu Silvaniei-un caz, Jibou-un caz, Șimleu Silvaniei-două cazuri, Agrij-un caz, Băbeni-un caz, Bălan-două cazuri, Bocșa-un caz, Boghiș-un caz, Buciumi-un caz, Chieșd-un caz, Coșeiu-un caz, Crasna-un caz, Creaca-un caz, Ip-un caz, Mirșid-două cazuri, Năpradea-patru cazuri, Românași-șase cazuri, Șamșud-un caz, Șărmășag-un caz, Surduc-două cazuri, Valcău de Jos-două cazuri și Zalha – un caz. De asemenea, comunele în care nu sunt raportate cazuri active sunt: Almașu, Bănișor, Benesat, Bobota, Camăr, Carastelec, Cizer, Crișeni, Cristolț, Cuzăplac, Dobrin, Dragu, Fildu de Jos, Gâlgău, Gârbou, Halmășd, Hereclean, Hida, Horoatu Crasnei, Ileanda, Letca, Lozna, Maeriște, Marca, Meseșenii de Jos, Nușfalău, Pericei, Plopiș, Poiana Blenchi, Rus, Sâg, Sălățig, Sânmihaiu Almașului, Șimișna, Someș Odorhei, Treznea, Vârșolț și Zimbor.

TelVerde pentru cetățeni

Având în vedere evoluția cazurilor de Covid-19, Instituția Prefectului Sălaj solicită cetățenilor precauție, evitarea creării de aglomerații și a deplasărilor inutile, igienizarea, respectiv dezinfectarea frecventă a mâinilor, purtarea mijloacelor de protecție individuală, măsuri care sunt necesare pentru a proteja sănătatea tuturor. Purtarea corectă a măștilor de protecție trebuie să devină prioritară. De precizat este faptul că, la linia telefonică TelVerde 0800 800 165, cetățenii pot sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară. De la începutul pandemiei în Sălaj au fost: 334 de persoane infectate cu SARS-CoV-2; șapte persoane confirmate în ultimele 24 de ore; 231 pacienți declarați vindecați de la începutul pandemiei; 91 cazuri pozitive în prezent, internate în spitale (din care 71 de pacienți prezintă forme medii ale bolii, 19 forme ușoare, un bolnav este internat în secția ATI); 440 de persoane aflate în carantină la domiciliu și 22 de persoane decedate.

 

 

Alte articole

2 Thoughts to “ Covid-19 în Sălaj: Zalăul, în topul localităților cu cele mai multe cazuri active”

  1. Emil

    Nu-mi vine sa cred !!! Chiar s-a abandonat secretomania localitatllor cu persoane infectate ? De doua ori este stralucita ideea: si cand s-a creat si cand s-a abandonat !

  2. Anonim

    Apreciem articolul! Sa fie cât mai dese!

Leave a Comment