Comisia Europeană semnează un contract cu Pfizer şi BioNTech pentru 300 de milioane de doze de vaccin

Preşedinta Comisiei Europene a anunţat semnarea unui contract pentru până la 300 de milioane de doze de vaccin dezvoltat de compania germană BioNTech şi Pfizer. „Acesta este cel mai promiţător vaccin de până acum”, a spus Ursula von der Leyen, relatează Digi24.

„Un vaccin sigur şi eficient este cea mai bună şansă de a învinge coronavirusul şi de a ne întoarce la viaţa noastră normală. În ultimele luni, Comisia Europeană a lucrat neobosit pentru a asigura doze de potenţiale vaccinuri. Şi miercuri autorizăm un contract pentru până la 300 de milioane de doze de vaccin dezvoltat de compania germană BioNTech şi Pfizer. Acesta este cel mai promiţător vaccin de până acum”, spune preşedinte Comisiei Europene.

Ursula von der Leyen spune că deja sunt pregătite campanii de vaccinare împreună cu statele membre.

„Odată ce acest vaccin devine disponibil, planul nostru este să îl implementăm rapid, peste tot în Europa. Acesta va fi al patrulea contract cu o companie farmaceutică pentru a cumpăra vaccinuri. Şi vor veni mai multe. Pentru că trebuie să avem un portofoliu larg de vaccinuri bazate pe diferite tehnologii. Am început deja să lucrăm cu statele membre pentru a pregăti campanii naţionale de vaccinare”, a mai declarat preşedinta Comisiei Europene.

Aceasta a făcut însă apel la populaţie să respecte măsurile de protecţie împotriva coronavirusului până când vaccinul va fie disponibil.

UE a semnat deja acorduri de aprovizionare cu AstraZeneca, Sanofi şi Johnson & Johnson pentru potenţialele lor vaccinuri împotriva COVID-19.

Pfizer şi partenerul german BioNTech SE au anunţat luni că vaccinul său experimental împotriva COVID-19 are o eficienţă de peste 90%, o victorie majoră în lupta împotriva unei pandemii care a ucis peste un milion de oameni şi a afectat economia lumii.

Sursa: www.bursa.ro

Leave a Comment