Cinci comune din Sălaj nu au medici de familie

Comunele Coşeiu, Lozna, Treznea, Zalha şi Zimbor continuă să fie ocolite de către medicii de familie, a anunţat marţi, în cadrul şedinţei de dialog social desfăşurate la Prefectura Sălaj, Olga Stana, preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate Sălaj.

Potrivit spuselor sale, cetăţenii din aceste comune beneficiază de asistenţă medicală din partea medicilor de familie din localităţile învecinate, pe ale căror liste s-au înscris. Neatractivitatea acestor comune rezidă din numărul mic de asigurţti existenţi în localitatile respective, condiţii socio-economice ale zonei precare, decizii ale Colegiului Medicilor din România (CMR) privind înfiinţarea de puncte de lucru ale cabinetelor din mediul rural, neproductive”, a precizat Stana.

În încercarea de a găsi soluţii la această problemă, CAS Sălaj a luat legătura cu casele de asigurari din judeţele limitrofe pentru identificarea unor medici de familie pentru zonele deficitare şi încurajează primăriile pentru a-i stimula pe medici şi a-i atrage în respectivele comune. În plus, colaborează cu Colegiul Medicilor din Sălaj pentru identificarea medicilor de familie pensionari care ar putea să activeze în zonele deficitare şi a făcut propuneri privind modificarea deciziilor CMR privind înfiinţarea de puncte de lucru ale cabinetelor din mediul rural.

Alte articole

4 Thoughts to “Cinci comune din Sălaj nu au medici de familie”

 1. Nedumeritul

  Condiţii precare? Treznea are un local nou pentru cabinete medicale, iar localitatea este la 10-15 minute de Zalău…

 2. Anonim

  zalha nu are acel medic de familie strain?
  parca asa am vazut la televizor

 3. adi

  zalha nu are acel medic de familie strain?
  parca asa am vazut la televizor

Leave a Comment