Centrul de Permanenţă va funcţiona temporar la Direcţia de Sănătate Publică

Activitatea Centrului de Permanenţă din Zalău, suspendată în urmă cu aproximativ trei săptămâni, a fost reluată la începutul acestei săptămâni. Acesta va fi găzduit pentru aproximativ o lună de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, Piaţa Iuliu Maniu nr.11. şi va funcţiona după următorul program: între orele 15 şi 8, de luni până vineri, iar sâmbăta, duminica şi în sărbători legale între 8 şi 8. „Întrucât a început sezonul rece, iar numărul consultaţiilor creşte la Urgenţă, am decis să improvizăm, temporar, un spaţiu în incinta Direcţiei pentru a redeschide Centrul. Acesta va funcţiona aici, probabil, o lună, interval în care s-a estimat finalizarea noului spaţiu pus la dispoziţie de către Primăria Zalău, respectiv cel amplasat în municipiu, pe strada Corneliu Coposu. Acesta corespunde ca suprafaţă, circuite, accesibilitate etc, însă are nevoie de câteva lucrări de renovare”, a explicat oficialul DSP Sălaj, Ligia Marincaş.
Reamintim că în 21 septembrie activitatea Centrului de Permanenţă a fost suspendată temporar după ce s-a decis mutarea acestuia într-un alt spaţiu, întrucât Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău este cuprins într-un program de modernizare. Noul spaţiu este situat pe strada Corneliu Coposu nr.2. Autorităţile anunţau la momentul respectiv că persoanele care au nevoie de asistenţă medicală de urgenţă se pot adresa Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judetean de Urgenţă Zalău sau Serviciului Judeţean de Ambulanţă Zalău.
Centrul de Permanenţă a fost deschis în Zalău în luna iulie a anului 2011, în incinta Spitalului Judeţean, respectiv la parterul ambulatoriului de specialitate – intrarea pe la Pediatrie. Nouă medici din Zalău şi-au dat acordul, la momentul respectiv, să facă gărzi de câte 16 şi 12 ore pentru a asigura permanenţa serviciilor medicale, coordonatorul acestuia fiind medicul de familie Olimpia Moigrădean.
Pacienţii pot să meargă la Centru pentru orice tip de consultaţie. Pe lângă consultaţii, se fac şi tratamente injectabile şi mici intervenţii chirugicale, iar pentru cazurile care depăşesc competenţa medicilor de aici sunt îndrumate spre Urgenţe. Totodată, cei care au nevoie de serviciile oferite în Centrul de Permanenţă nu vor trebui să plătească nimic, costurile consultaţiilor şi a tratamentelor fiind suportate de Casa de Asigurări de Sănătate. Tot din bugetul Casei sunt plătite, separat, şi gărzile medicilor şi asistentelor care asigură permanenţa.
Pacienţii se pot adresa Centrului, în cursul săptămânii, în fiecare zi de luni până vineri după ora 15, considerându-se că înainte de această oră medicii de familie sunt la cabinete. La sfârşit de săptămână, programul în Centru este non-stop, cu gărzi de câte 12 ore pentru fiecare medic. Iniţiativa deschiderii acestui centru aparţine Consiliului Judeţean Sălaj, care a şi pus la dispoziţie spaţiul, iar la susţinerea funcţionării lui contribuie şi Primăria Zalău, care asigură plata utilităţilor.

One Thought to “Centrul de Permanenţă va funcţiona temporar la Direcţia de Sănătate Publică”

  1. poza este de la spitalul judetean nu de la dsp !!!!!!

Leave a Comment