Ce inseamna o dieta cu putini carbohidrati

Daca incerci sa slabesti si cauti o dieta cu putini carbohidrati atunci cu singuranta iti doresti o dieta low-carb. Aceasta este una dintre cele mai populare diete ale momentului, fiind urmata de multe persoane, iar multe dintre acestea sustin ca este una eficienta.
Carbohidratii reprezinta principala sursa de energie de peste zi. Ca atare, ai nevoie de ei, dar intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui este “in ce cantitate”.

Ce inseamna o dieta cu putini carbohidrati – low carb

In primul rand trebuie sa stii ca pentru a urma o astfel de dieta trebuie sa faci o scurta analiza. Cantitatile si alimentele nu sunt aceleasi pentru toti. Trebuie sa stii ce greutate si inaltime ai pentru a stabili cat de mult trebuie sa reduci alimentele din categoria carbohidratilor.
Elementul cheie al dietei low-carb este aceea de a avea o alimentatie echilibrata atat ca minerale si vitamine cat si ca volum.
Pentru ca ai nevoie de energie, o poti obtine in mare parte din proteine sau grasimi, ori din ambele. Nu trebuie sa cresti cantitatea de alimentatie pentru a compensa lipsa energiei pe care o obtineai din carbohidrati deoarece din proteine vei obtine cam tot atata energie pe care o primeai de la carbohirati (4 kilocalorii pe gram). Mai mult, grasimile iti vor furniza 9 kilocalorii pe gram.

La ce alimente bogate in carbohidrati trebui sa renunti

In primul rand, dieta low-carb presupune renuntarea la zahar si la toate produsele care contin zaharuri (miere, siropuri).
In al doilea rand, trebuie sa reduci din alimentatie zilnica unele legume destul de comune, precum cartoful, sau leguminoase, precum fasolea, soia, mazarea, lintea sau nautul. Nu spun sa renunti complet ca in cazul zaharului pentru ca nu intotdeauna poti renunta unele alimente precum cartoful sau fasolea. Spun doar sa le eviti pe cat posibil.
Poti manca fructe dar nu orice fructe. Evita bananele, pepenii si strugurii. Cerealele sub forma de faina trebuie evitate si ele. Ca atare, renunta complet la paine, chiar daca la inceput iti e greu.
Inevitabil te vei intreba daca reduci toate aceste alimente ce ai voie sa mananci. Vestea buna e ca dieta low-carb nu presupune infometare. Carbohidratii sunt inlocuiti cu alte alimente care iti dau energia de care ai nevoie si nu te infometeaza la doar cateva ore dupa mese.
Daca ar fi sa ierarhizez alimentele pe care trebuie sa le consumi in dieta low-carb sub forma de piramida, as pune la baza acesteia preparatele din carne. Ideal ar fi sa alegi carnea alba, care sa fie preparata la cuptor sau pe gratar. E important ca aceasta sa fie cu cat mai putina grasime deoarece grasimile se afla plasate la nivelul trei piramidal.
La nivelul doi al piramidei se pot pune ouale si branzeturile. La nivelul patru se pot adauga nucile, semintele si fructele bogate in fibre.

One Thought to “Ce inseamna o dieta cu putini carbohidrati”

  1. Anonim

    CINE SI-AR DORI SA SE PENSIONEZE LA 70 DE ANI! TOTI POLITICIENII FUNCTIONARII DIN ORGANELE CENTRALE SI LOCALE,ORASENESTI ,COMUNALE PENTRU CA BENEFICIAZA DE SALARII BABANE DE NESIMTIRESPORURI-INDEMNIZATII-CONSILII DE ADMINISTRATIE LA SOCIETATILE STATUTULUI AVIND VENITURI LUNARE MAI MARI CU MULT PESTE PRESEDINTELE ROMANIEI ACESTORA NU LE CONVINE SA FIE TRECUTI IN PENSIE LA 60-65 DE ANI SE CERE DE URGENTA PENTRU BINELE TARII STOPAREA TUTUROR VENITURILOR A ACESTORA SI A BUGETARILOR,FUNCTIONARILOR DIN MINISTRE SI CAMERA DEPUTATILOR,SENATULUI MULT SUB VENITUL PRESEDINTELUI -PENSIILE SPECIALE SI INDEMNIZATIILE ANULATE INCLUSIV LA JUDECATORI,LA SALAR MARE VOR AVEA SI O PENSIE MARE

Leave a Comment