CASETA DE SĂNĂTATE: Sălăjenii, loviţi pe capete de viroze şi pneumonii

Cotidianul “Magazin Sălăjean” şi Direcţia de Sănătate Publică Sălaj lansează “Caseta de sănătate”, o rubrică permanentă în care cititorii vor putea afla informaţii, statistici, sfaturi pe probleme de sănătate.

Peste 1.800 de sălăjeni au ajuns la spital ori la cabinetele medicilor de familie în ultima săptămână, acuzând diverse simptome specifice afecţiunilor „de sezon”. Dintre aceştia, 1.642 au fost diagnosticaţi cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, două treimi dintre pacienţi fiind copii cu vârste până în 14 ani. Numărul bolnavilor s-a redus cu circa patru procente faţă de cel din săptămâna precedentă. Majoritatea au făcut forme uşoare de boală, doar 14 persoane, dintre care 11 copii, necesitând internarea.
În schimb, a crescut considerabil (cu 12,26 la sută) numărul pacienţilor cu pneumonie. În perioada amintită, au fost înregistrate nu mai puţin de 183 de cazuri, 26 dintre ele impunând spitalizare pentru îngrijiri medicale. Din nou, cei mai afectaţi au fost copiii, 35 la sută dintre bolnavi având până în 14 ani.
Cel mai eficient mijloc de prevenţie rămâne igiena personală, respectiv spălarea mâinilor cu săpun şi apă din abundenţă.

Alte articole

Leave a Comment