CASETA DE SĂNĂTATE: Peste 12.000 de sălăjeni s-au vaccinat împotriva gripei

Cotidianul “Magazin Sălăjean” şi Direcţia de Sănătate Publică Sălaj oferă cititorilor o nouă rubrică permanentă – “Caseta de sănătate”, în care cei interesaţi vor putea afla informaţii, statistici, sfaturi pe probleme de sănătate.

Peste 1.600 de sălăjeni au fost diagnosticaţi, în ultima săptămână, cu diverse forme de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, două treimi dintre aceştia fiind copii cu vârste până în 14 ani. În majoritatea cazurilor, pacienţii s-au confruntat cu forme uşoară de boală, doar 11 persoane necesitând internarea. Faţă de situaţia din săptămâna anterioară, numărul celor care au ajuns la medic cu simptome specifice a crescut cu 10 procente.
În perioada amintită, au fost înregistrate şi 158 de pneumonii. Cea mai afectată categorie de vârstă a fost 15-49 de ani (49 de cazuri), urmată de cea a copiilor cu vârste între 2 şi 4 ani (27 de cazuri) şi de cea a persoanelor de peste 65 de ani (25 de cazuri). Faţă de situaţia de acum o săptămână, numărul pneumoniilor s-a diminuat cu 2,5 la sută.
Până în prezent, în judeţul Sălaj au fost vaccinate antigripal peste 12.000 de persoane, mai mult de jumătate dintre doze fiind folosite pentru imunizarea persoanelor trecute de 65 de ani. Alte 4.100 de vaccinuri au fost administrate bolnavilor cronici, circa 1.300, personalului medical, iar diferenţa, gravidelor, rezidenţilor din instituţii de ocrotire şi personalului Ministerului Afacerilor Interne. În stoc mai sunt aproape 3.700 de doze.

Alte articole

Leave a Comment