CASETA DE SĂNĂTATE – Păduchi, angine şi micoze, în şcoli şi grădiniţe

Cotidianul “Magazin Sălăjean” şi Direcţia de Sănătate Publică Sălaj lansează “Caseta de sănătate”, o rubrică permanentă în care cititorii vor putea afla informaţii, statistici, sfaturi pe probleme de sănătate.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sălaj a finalizat în această săptămână centralizarea datelor triajului epidemiologic desfăşurat după vacanţa de vară a preşcolarilor şi elevilor. Rezultatele nu sunt foarte îngrijorătoare, în condiţiile în care din totalul celor 28.500 de copii examinaţi, 431 au fost descoperiţi cu diverse afecţiuni.
În clasamentul bolilor infecţioase identificate de către personalul medical care a efectuat controalele, pe primul loc sunt pediculozele, 192 de copii fiind depistaţi cu păduchi. Cele mai multe cazuri – 118 la număr – au fost înregistrate în mediul rural, iar 74, în urban.
Alţi 186 de şcolari şi preşcolari au fost diagnosticaţi cu angine (97 în urban, 89 în rural), cinci au avut diverse micoze (trei în urban, doi în rural), doi, scabie (ambii din mediul rural), iar unul, o altă boală infecţioasă.
Controalele DSP Sălaj au fost efectuate în luna septembrie, în 365 de unităţi de învăţământ din judeţ.

Leave a Comment