Angajaţii Ambulanţei Sălaj sărbătoresc, la Bucureşti, 109 ani de existenţă

 

Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Sălaj aniversează, în acest an, pentru prima dată înt-un cadru oficial „Ziua Naţională a Ambulanţei din România”. Evenimentul se desfăşoară astăzi, 28 iulie, în Bucureşti, urmând ca de anul viitor manifestarea să fie organizată în fiecare judeţ. Ziua de 28 iulie a fost aleasă pentru sărbătorirea „Zilei Naţionale a Ambulanţei din România”, întrucât prima autospecială pentru salvare de urgenţă a fost adusă la noi în ţară în aceeaşi data, doar ca în anul 1906. Cu toate acestea, o lege în acest sens a fost aprobată recent de Parlament, după aproximativ doi ani de amânări.
SAJ Sălaj este reprezentat la evenimentul din Capitală de un echipaj format din şapte persoane, ce se va alătura defilării din Piaţa Constituţiei şi va efectua, printre altele, şi un exerciţiu demonstrativ, după cum a explicat Liviu Balint, managerul Serviciului Judeţean. „Şapte persoane din cadrul Ambulanţei Sălaj participă la acest eveniment organizat, în premieră, la Bucureşti. Echipajul sălăjean se va alătura defilării, ce va avea loc în Piaţa Constituţiei, acţiune la care participă aproximativ 60 de Servicii Judeţene de Ambulanţă. Se împlinesc 109 ani de la înfiinţarea Ambulanţei, însă doar în acest an a fost decretată prin lege Ziua Naţională a Amubulanţei din România. Astfel, de această dată manifestarea se organizează la nivel naţional, însă de anul viitor, acţiunile pentru marcarea zilei de 28 iulie se vor desfăşura la nivel local”, ne-a declarat Liviu Balint. Managerul Ambulanţei Sălaj a mai adăugat că, la nivel local, în cursul zilei de astăzi, se vor împărţi flyere ce cuprind informaţii privind condiţiile în care se asigură asistenţa publică de urgenţă, iar pe autospeciale se vor putea observa steguleţe tricolore.
În 2015 se împlinesc 109 ani de la apariţia a ceea ce poate fi considerată prima “Salvare” din România, meritul aparţinând profesorului Nicolae Minovici. România a devenit astfel al treilea stat din Europa cu serviciu de ambulanţă, după Olanda şi Austria.

3 Thoughts to “Angajaţii Ambulanţei Sălaj sărbătoresc, la Bucureşti, 109 ani de existenţă”

  1. Managerul Balint sa imparta si ceva lubenite cu aceasta ocazie.

  2. Gauacel...

    La fiecare interventie sa serveasca lubenite cu aroma de „Lacramioara”!…

  3. Anonim

    109 ani, foarte rotunda cifra 🙂

Leave a Comment