9 modalități ușoare prin care poți scăpa de kilogramele în plus

Sursa foto: pexels

          Sănătatea este unul dintre cele mai de preț daruri, de care trebuie să ne îngrijim cu sfințenie. O stare bună de sănătate îți poate oferi posibilitatea să te bucuri de viață. De o viață energică și frumoasă. 

         Sănătatea ne permite să ne stabilim obiective și să ne dedicăm realizării acestora. Iar o sănătate de fier se obține printr-o alimentație sănătoasă, mișcare zilnică, o doză uriașă de optimism și un psihic relaxat. Dar și prin evitarea cât de mult posibil a medicamentelor clasice și înlocuirea acestora cu alternative 100% naturale. 

           Mai mult de atât. Hrănirea cu alimente cât mai sănătoase ne sculptează frumos trupul. Iar un trup suplu previne îmbolnăvirile, menține rezistența sistemului imunitar și te ajută să primești frecvent complimente. Ceea ce nu credem că este de neglijat. 

           Dar ce se întâmplă dacă te lupți cu ceva kilograme în plus și nu reușești să scapi de ele? 

           Slăbitul poate fi o provocare, dar există câteva modalități ușoare de a pierde în greutate și de a-ți menține un stil de viață sănătos. În acest fel prevenim și bolile grave pe care kilogramele în exces ni le aduc.

           Hai să explorăm câteva dintre cele mai eficiente, dar și ușoare modalități de a slăbi.

1.Consumă alimente sănătoase și echilibrate. Alimentația sănătoasă este cheia succesului în orice program de pierdere în greutate. Încearcă să incluzi în alimentația ta fructe și legume proaspete și cât mai colorate, proteine slabe și carbohidrați complecși. 

Evită cât de mult poți sau elimină complet alimentele procesate și bogate în zaharuri, dar și grăsimile nesănătoase. Acestea ne provoacă doar probleme. 

2. Fă exerciții fizice regulat. Nu este nevoie să te înscrii la o sală de fitness pentru a face exerciții fizice. O plimbare în parc, o călătorie cu bicicleta sau o sesiune de yoga acasă pot fi la fel de eficiente. Scopul tău ar trebui să fie cel puțin 30 de minute de exerciții fizice moderate, de 3-4 ori pe săptămână.

Poți investi, de exemplu, în câteva aparate de fitness pe care să le folosești chiar la tine acasă. O bicicletă, o bandă de alergare, haltere de câteva kilograme. Alege în funcție de bugetul disponibil aparate pentru toate părțile corpului și categoriile de mușchi. Poți cumpăra într-o lună un aparat sau două, peste o altă lună încă un aparat și tot așa. S-ar putea să te surprinzi când vei constata ce investiție valoroasă ai făcut. În acest mod îți creezi propria sală de fitness.

3. Dormi între 7 și 8 ore pe noapte. Somnul este esențial pentru a pierde în greutate. Lipsa somnului poate afecta nivelul hormonal și poate crește pofta de mâncare, făcându-te să consumi mai multe calorii decât ai nevoie. 

4. Gestionează stresul. Stresul este o adevărată problemă în vremurile pe care le trăim. Poate avea un impact negativ asupra sănătății și poate bloca pierderea în greutate. Încearcă să găsești modalități de gestionare a stresului, cum ar fi meditația, yoga sau activități relaxante precum lectura, muzica, plimbările în parc, drumețiile lungi. Încearcă măcar două weekend-uri pe lună să pleci undeva, la munte de exemplu. Trebuie să te detașezi de zgomotul asurzitor al problemelor și grijilor cotidiene.

5. Urmează un program de pierdere în greutate. Există multe programe de acest gen disponibile astăzi, dar este important să alegi unul care se potrivește stilului tău de viață și nevoilor tale individuale. Consultă un nutriționist sau un antrenor personal pentru a afla care program este cel mai bun pentru tine. 

Alături de alimentația sănătoasă și programul frecvent de exerciții fizice poți folosi și pachetele de la Forever Living ca adjuvant în controlul greutății, concepute special pentru persoanele care vor să scape de kilogramele în plus. 

6. Fii consecvent. Slăbitul poate fi un proces îndelungat, dar este important să fii consecvent și să rămâi motivat. Încearcă să îți setezi obiective realiste și să te concentrezi pe progresul pe care îl faci, nu doar pe numărul afișat de cântarul problemă.

7. Monitorizează progresul. Păstrarea unui jurnal alimentar sau a unui calendar de exerciții poate fi util în monitorizarea progresului tău și în identificarea zonelor în care poți îmbunătăți. Fă-ți poze la anumite intervale de timp pentru a observa cum se schimbă corpul tău.

8. Cere ajutorul familiei. Pierderea în greutate poate fi mai ușoară cu suportul celor dragi. Implică-ți familia în programul tău de pierdere în greutate și încurajează-i să facă același lucru. Împărtășiți rețete sănătoase, planificați activități fizice împreună și oferiți-vă suport moral atunci când este nevoie.

9. Nu-ți cere imposibilul. Slăbitul poate fi un proces dificil și de lungă durată. Nu-ți propune un obiectiv nerealist și nu te îngrijora dacă nu reușești să slăbești mult într-o perioadă scurtă. Gândește-te că orice este bun se obține greu. Gândește-te că scopul tău este îmbunătățirea stării de sănătate și privește slăbitul ca pe o călătorie spre starea ta de bine. 

        Așadar, poate fi destul de ușor să scapi de kilogramele în plus care te supără. Echilibrează alimentația, respectă programul de exerciții fizice, dormi suficient, gestionează stresul și monitorizează zilnic progresul. Și nu-ți cere imposibilul. 

         Ține cont de aceste sfaturi și bucură-te de rezultate. Sigur le vei avea! 

 

               

 

                

 

3 Thoughts to “9 modalități ușoare prin care poți scăpa de kilogramele în plus”

  1. […] Sursa foto: pexels           Sănătatea este unul dintre cele mai de preț daruri, de care trebuie să ne îngrijim cu sfințenie. O stare bună de sănătate îți poate oferi posibilitatea să te bucuri de viață. De o viață energică și frumoasă.           Sănătatea ne permite să ne stabilim obiective și să ne dedicăm realizării acestora. Iar o sănătate de fier se obține printr-o alimentație sănătoasă, mișcare zilnică, o doză uriașă de optimism și un psihic relaxat. Dar și prin evitarea cât de mult posibil a medicamentelor clasice și înlocuirea acestora cu alternative… Citeste mai mult […]

  2. […] Sursa foto: pexels           Sănătatea este unul dintre cele mai de preț daruri, de care trebuie să ne îngrijim cu sfințenie. O stare bună de sănătate îți poate oferi posibilitatea să te bucuri de viață. De o viață energică și frumoasă.           Sănătatea ne permite să ne stabilim obiective și să ne dedicăm realizării acestora. Iar o sănătate de fier se obține printr-o alimentație sănătoasă, mișcare zilnică, o doză uriașă de optimism și un psihic relaxat. Dar și prin evitarea cât de mult posibil a medicamentelor clasice și înlocuirea acestora cu alternative…  » Mai multe detalii […]

Comments are closed.