4 sfaturi și produse utile pentru îngrijirea și frumusețea picioarelor tale

Foto

 

Nu există zi în care să nu ne spălăm pe față și să aplicăm cu grijă o cremă hidratantă și alte cosmetice. Mâinile beneficiază si ele, de cele mai multe ori, de atenția noastră, dar nu același lucru în putem spune despre picioare. De multe ori le ignorăm pentru perioade lungi de timp, iar efectele sunt din cele mai neplăcute: atât din punct de vedere estetic, dar si funcțional. Pe lângă tot felul de crăpături, bătături sau infecții, pot apărea și dureri constante sau chiar dificultăți la mers. 

Indiferent de anotimp, trebuie să îți reconsideri prioritățile legate de ritualul de întreținere corporală și să incluzi picioarele pe lista ta. Pe lângă faptul ca sunt expuse în cea mai mare parte a timpului, iar dacă nu sunt îngrijite pot face o impresie nu tocmai bună, trebuie să ai în vedere că picioarele sunt una dintre cele mai suprasolicitate părți ale corpului. Practic, ele sunt cele care duc toată greutatea, fiind supuse zilnic la diverse forme de agresiune. 

Iată care sunt cele mai importante sfaturi pentru ca picioarele tale să se simtă răsfățate: 

1. Spală-te zilnic pe picioare

Chiar și atunci când porți ciorapi, picioarele se murdăresc, transpiră si elimină toxine prin piele. Cu atât mai mult în sezonul cald, când sunt expuse la murdărie și praf, trebuie să ai grijă de picioarele tale și să le speli cu apă caldă și săpun. În acest fel se va curăța nu doar murdăria ci și pielea moartă care se acumulează în timp.  După spălare, poți lăsa picioarele să se usuce liber ori le poți tampona cu un prosop curat, iar apoi poți utiliza produse dedicate ingrijirii picioarelor. Este important ca picioarele să fie uscate, în special zona dintre degete, înainte de a te încălța cu ciorapi sau pantofi. 

2. Taie-ți unghiile cu grijă

AI mare grija la modul în care îți tai  unghiile, in special colțurile, fiindcă orice greșeală poate duce la probleme din cele mai grave. O unghie încarnată poate fi o bătaie de cap ce implică multă durere, disconfort și chiar necesitatea unei intervenții chirurgicale. Ideal este să utilizezi o pilă de unghii pentru colțuri și să le rotunjești ușor. Dacă sesizezi orice problemă, cel mai bine este să mergi la o pedichiuristă care te poate ajuta într-un mod profesionist. Nici cuticulele nu trebuiesc neglijate, așa că este recomandat să aplici un ulei special care să le țină hidratate și moi. 

3. Hidratează periodic pielea de pe picioare

Există o mulțime de creme de calitate dintre care poți să alegi. Ritualul trebuie să includă minim 15 minute în care să ții picioarele într-un vas cu apă călduță, în care poți să adaugi câteva picături de ulei esențial de mentă sau de lavandă. Apoi, hidratează pielea cu ajutorul unei creme și înfășoară picioarele în folie de plastic. Ține-le așa minim o oră, dar cel mai indicat este să faci această procedură seara, astfel încât să păstrezi crema pe piele până dimineața. 

4. Evită apariția ciupercilor pe piele sau unghii

Picioarele nu trebuie să stea niciodată umede, pentru a preveni apariția infecțiilor fungice. Evită ciorapii din materiale sintetice și nu împrumuta niciodată încălțăminte de la alte persoane. De asemenea, în locurile publice, cum ar fi vestiarele de la sala de sport, poartă întotdeauna papuci. La orice semn că ai putea avea o ciupercă în zona picioarelor, poți aplica un tratament care nu necesită rețetă medicală. Discută cu farmacistul despre cea mai bună opțiune pentru tine, iar dacă rezultatele benefice nu apar în cel mai scurt timp, fă o programare la dermatolog. 

Ține cont de sfaturile de mai sus, iar picioarele tale îți vor mulțumi și te vor purta cu multă grijă oriunde vrei să ajungi. 

2 Thoughts to “4 sfaturi și produse utile pentru îngrijirea și frumusețea picioarelor tale”

  1. […] Foto   Nu există zi în care să nu ne spălăm pe față și să aplicăm cu grijă o cremă hidratantă și alte cosmetice. Mâinile beneficiază si ele, de cele mai multe ori, de atenția noastră, dar nu același lucru în putem spune despre picioare. De multe ori le ignorăm pentru perioade lungi de timp, iar efectele sunt din cele mai neplăcute: atât din punct de vedere estetic, dar si funcțional. Pe lângă tot felul de crăpături, bătături sau infecții, pot apărea și dureri constante sau chiar dificultăți la mers.   » Mai multe detalii […]

  2. […] Foto   Nu există zi în care să nu ne spălăm pe față și să aplicăm cu grijă o cremă hidratantă și alte cosmetice. Mâinile beneficiază si ele, de cele mai multe ori, de atenția noastră, dar nu același lucru în putem spune despre picioare. De multe ori le ignorăm pentru perioade lungi de timp, iar efectele sunt din cele mai neplăcute: atât din punct de vedere estetic, dar si funcțional. Pe lângă tot felul de crăpături, bătături sau infecții, pot apărea și dureri constante sau chiar dificultăți la mers. … Citeste mai mult […]

Leave a Comment