Doliu în învăţământul sălăjean: A murit Alexandru Jako, directorul Liceului cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău

Veste tragică pentru învăţământul şălăjean, dar mai ales cadrele didactice ale Liceului cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău. Marţi noaptea, puţin după ora 24, s-a stins din viaţă, la vârsta de 56 de ani, Alexandru Jako, directorul Liceului cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău. Fostul profesor şi antrenor de volei a fost transportat de urgenţă marţi dimineaţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, iar marţi noaptea, puţin după ora 12, medicii au constatat decesul survenit în urma unui stop cardio-respirator. Sandu Jako suferise, însă, de mai bine de un an de o boală grea.
„Pentru noi, anul şcolar a început mai devreme şi cu un moment extrem de trist. Astăzi (miercuri, n.r.) ne-am adunat cu toţii în sala profesorală, ţinând şi un moment de reculegere pentru Sandu Jako. A fost multă tristeţe, dar şi multe aprecieri venite din partea colegilor. În cei 30 de ani cât am fost colegi la diferite instituţii de învăţământ, Sandu a demonstrat că este un om onest, corect, respectându-şi blazonul de dascăl. A fost mândru de meseria pe care a făcut-o şi a făcut-o foarte bine. Învăţământul sălăjean şi întreg Sălajul este mai sărac după pierderea unui om de calibru, cum a fost Sandu Jako. A plecat prea devreme dintre noi, dar lasă în urmă lucruri frumoase şi bine făcute, care ne vor face să de aducem aminte de el cu bucurie”, ne-a declarat profesroul şi antrenorul de atletism din cadrul LPS „Avram Iancu”, Mirel Seişanu, cel care a ocupat şi funcţia de director o perioadă de timp.
Alexandru Jako a absolvit studiile Insitutului de Educaţie Fizică şi Sport Bucureşti, iar meseria de dascăl şi-a început-o la actualul Liceu de Artă „Ioan Sima” din Zalău. A ajuns apoi la Clubul Sportiv Şcolar Zalău, iar din 1994 a devenit cadru didactic la fostul Liceu Sportiv, actualul Liceu Tehnologic „Mihai Viteazul” Zalău, unde a ocupat şi funcţia de director o perioadă de timp. În 2004, Şcoala Generală „Avram Iancu” a devenit Liceu cu Program Sportiv, Alexandru Jako continuându-şi activitatea la această unitate de învăţământ atât ca dascăl şi antrenor de volei, cât şi ca director o perioadă lungă de timp. În 2014, Jako a fost înlocuit cu Alina Cozac, iar din 2015 până în 2017, director al acestei şcoli a devenit Mirel Seişanu. În toamna anului 2017, în urma unui examen susţinut, funcţia de director i-a revenit lui Alexandru Jako, Mirel Seişanu nedorind să participe la examenul respectiv.
Ca antrenor al secţiei de volei feminin din cadrul LPS „Avram Iancu Zalău”, Jako a devenit vicecampion naţional cu echipa acestei şcoli, având însă multe alte prezenţe în Campionatul Naţional.
Înmormântarea va avea loc vineri, la ora 13, la Capela Cimitirului Reformat din Zalău.
Dumnezeu să-l odihnească în pace.

3 Thoughts to “Doliu în învăţământul sălăjean: A murit Alexandru Jako, directorul Liceului cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău”

 1. Nastasia

  Dumnezeu să îl odihnească în pace!
  Condoleante familiei!

 2. Prieten

  Condoleante familiei! Sandu Jako era un as in cunoasterea legilor si regulamentelor scolare. Nimeni nu-l intrecea. Cu toate astea d-na inspector scolar general i-a facut multe zile negre pana cand l-a schimbat cu Alina Cozac, numai si numai dupa criterii politice.

 3. ANONIM

  ALINA COZAC, IPOCRITA DIN SPATELE ARTICOLULUI! SEISANU II CANTA IN STRUNA.

Leave a Comment